Nu doar Lewa bate recorduri! Douglas Costa a reușit și el o performanță unică în istoria Bundesligii!



023 сентября 2015

Nu doar Lewa bate recorduri! **Douglas Costa a reușit și el o performanță unică** în istoria Bundesligii!

Când a venit de la Șahtior Donețk, la cererea expresă a lui Pep Guardiola, la Bayern, brazilianul Douglas Costa a fost îndelung contestat. Prețul de 30 de milioane de euro pentru extrema de 25 de ani era considerat exagerat, iar fanii, la fel ca presa, nu aveau încredere în fostul elev al lui Mircea Lucescu.

În scurt timp, însă, Costa a redus la tăcere și cei mai aprigi contestatari. Dacă meciul Bayern-Wolfsburg 5-1 va rămâne în istorie grație recordurilor doborâte de Robert Lewandowski, asta nu înseamnă că brazilianul nu a jucat și el un rol important în performanța reușită de polonez.

Două dintre cele cinci goluri ale atacantului lui Bayern au fost marcate din pasele lui Douglas Costa. Sudamericanul a ajuns, în doar șase partide, la 9 assist-uri în Bundesliga, un record istoric pentru competiția din Germania. Nimeni nu a mai reușit asemenea cifre vreodată.

Dacă la cele 9 assist-uri îi adăugăm și golul reușit în meciul cu Hamburg (5-0), din etapa inaugurală din Bundesliga, constatăm că brazilianul a contribuit decisiv la jumătate din golurile reușite de Bayern (20) în acest sezon de Bundesliga.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑