Viitor luminos pentru judo-ul moldovenesc. Lotul naţional de juniori a cucerit patru medalii la Campionatul European023 сентября 2015
foto: cugetliber.ro

Judoul moldovenesc are un viitor luminos! Lotul naţional de juniori a cucerit patru medalii la Campionatul European, iar această performanţă nu îi lasă indiferenţi pe oficiali. Conducerea Federaţiei de profil intenţionează să le creeze toate condiţiile pentru ca aceştia să rămână în ţară şi să obţină rezultate bune şi la seniori.

Judocanii moldoveni au obţinut o performanţă extraordinară la Campionatul European de Judo rezervat juniorilor. Sportivii din ţara noastră au cucerit patru medalii dintre care una de argint şi trei de bronz.

Nicon Zaboroşciuc s-a clasat pe locul doi, iar Denis Vieru, Dorin Goţonoagă şi Cristina Budescu au urcat pe treapta a treia a podiumului.

"Sunt fericit că am reuşit să scriu o nou filă în istoria ţării noastre cu acest rezultat. Nu vreau să mă opresc aici. Vrau să continui la seniori să obţine rezultat mari", a spus judocanul Nicon Zaboroşciuc.

"Uşor nu poate fi la un asemenea campionat. A fost o competiţie bună. Am avut emoţii foarte mari, însă până la urmă a fost bine", a menţionat judocana Cristina Budescu.

Medaliaţii de la Europenele de juniori vor fi premiaţi de Ministerul Tineretului şi Sportului. Nicon Zaboroşciuc va primii nouă mii de lei pentru argint şi o bursă lunară pentru anul viitor de 4.500 de lei. Sportivii care au cucerit medalii de bronz vor beneficia de câte 6.000 de lei şi de o bursă lunară în valoare de 3.500 de lei.

"Sportivii vor primi burse. Aşa cum sunt ele mari sau mici, dar cred că va fi un suport financiar pentru antrenamente şi pentru un trai decent. Vă asigur că se lucrează mult la acest capitol pentru a mări brusele pentru sportivi", a declarat viceministrul Tineretului şi Sportului, Dragoş Hâncu. 

După aceste performanţe obţinute de cei patru judocani la Campionatul European de juniori, oficialii forului au anunţat că vor face tot posibilul ca aceşti sportivi să rămână în ţară. Asta după ce în 2013, şase judocani moldoveni au părăsit lotul naţional de seniori şi au ales să reprezinte Emiratele Arabe Unite.

"Şi reprezentanţi ai federaţiilor, şi cu aportul unor intermediari se întâmplă acest exod al sportivilor. Dacă o să avem suficientă capacitate de comunicare cu copiii, de ai susţine pe ei, atunci ei nu vor pleca", a mai spus Dragoş Hâncu. 

Conducerea Federaţiei de Judo din Moldova intenţionează să construiască o sală doar pentru acest gen de sport. 

"Am fost împreună la preşedintele Federaţiei Internaţioanle de Judo, Marius Vizer. Am discutat cu el şi a zis că poate să ne ajute. Este mai mult ca sigur că ne va da bani pentru construcţia unei săli de judo, una de invidiat. În schimb noi trebuie să avem un teren sau să facem parteneriat public", a declarat preşedintele FM de judo, Andrei Golban.

Federaţia Naţională de Judo urmează să identifice un teren pentru construcţia acestei săli sportive, care ar putea costa aproximativ 180.000 de euro. 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИsports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑