Scoția - Japonia 45-10. Echipa-surpriză, adusă cu picioarele pe pământ la CM



023 сентября 2015

 

**VIDEO**Scoția - Japonia 45-10. Echipa-surpriză, adusă cu picioarele pe pământ la CM

Japonia, autoarea celei mai mari surprize din istoria Cupei Mondiale de rugby, prin victoria contra Africii de Sud, nu a reușit să învingă o nouă echipă "grea" din sportul cu balonul oval. Scoţia a făcut spectacol în faţa niponilor, pe care i-au învins cu 45-10 în Grupa B.

Britanicii au câştigat şi punctul bonus, într-o partidă în care au reuşit 5 eseuri. Au avut controlul asupra partidei în prima parte a confruntării, când au trecut în avantaj după doar 2 minute de joc, după ce specialistul său în lovituri de pedeapsă, Greig Laidlaw, a deschis tabela. Peste alte 10 minute, același Laidlaw a dus scorul la 6-0.

Japonia a obţinut o tuşă la doar 5 metri de terenul de ţintă advers. Forţa de grup a niponilor a făcut diferenţa, iar Amanaki Mafi - născut în Tonga - a reuşit eseul în timp ce Goromaru a transformat și a dus scorul la 7-6. Scoţienii au încheiat totuşi repriza în avantaj cu 12-7, după ce Laidlaw a mai marcat din două lovituri de pedeapsă.

După ce a blocat cu un placaj superb un scoțian din drumul către eseu în ultimele secunde ale primei reprize, Goromaru - cel mai scund jucător de la actuala ediție a Cupei Mondiale - a marcat primele puncte din repriza secundă, ducând scorul la 12-10.

În minutul 48, o grămadă spontană a scoţienilor s-a soldat cu eseul reuşit de Hardie. Goromaru putea duce scorul la 17-13 dar a ratat o lovitură de pedeapsă (52). În minutul 55, centrul Mark Bennett a străpuns central defensiva japonezilor, iar Laidlaw a reuşit transformarea și scorul a devenit 24-10.

Până la final, Japonia a căzut total, iar Scoţia a mai reuşit un eseu spectaculos după o cursă de 60 de metri a lui Tommy Seymour (63). Bennet a culcat şi el balonul în terenul advers (68). iar acelaşi lucru l-a reuşit şi Rusell, cu 6 minute înainte de final.

De fiecare dată, Laidlaw a reuşit şi transformarea iar Scoţia a câștigat la 35 de puncte diferență în fața unei Japonii care nu a jucat deloc rău nici în meciul de miercuri, la 4 zile distanță de la victoria istorică în fața Africii de Sud, care e socotită cea mai mare surpriză din istoria Cupei Mondiale.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑