«Olimpia» - «Dacia»: avancronică



/><br /><p>În etapa a 16-a din Divizia Naţională microbiştii se vor putea bucura de întâlnirea dintre «Dacia» şi «Olimpia». În atenţia dumneavostră - avancronica meciului.</p>  <p><strong class=24 noiembrie. Bălţi, stadionul orăşenesc, 13:00

În clasamentul competiţiei adversarii se poate spune că ocupă poziţii diametral opuse. Fotbaliştii lui Igor Negrescu se află pe locul 5 cu 26 de puncte la activ, în timp ce echipa din Bălţi împarte cu «Speranţa» locul 10, ambele formaţii având 8 puncte acumulate.

«Dacia» Chişinău nu a cunoscut încă gustul victorie în al doilea tur, obţinând remize în cele patru meciuri disputate. În ceea ce-i priveşte pe bălţeni, atunci echipa antrenată de Veaceslav Rogac, în ciuda poziţiei din clasament a reuşit o victorie pe lângă alte trei înfrângeri suferite la scor. Cu toate acestea, dezechilibrul stării de spirit ale echipelor a fost făcut uitat de pauza de aproape două săptămâni din campionat. Ambele echipe se pregătesc serios de confruntarea care va avea loc în Bălţi, ambele având ca scop doar victoria.

Brigada de arbitri

Arbitru principal - Vadim Dedeniov (Chişinău)

Asistenţi - Anatolie Bodean şi Vladislav Lifciu (ambii - Chişinău)

Al patrulea oficial - Victor Gheciu (Măgdăceşti)

Observatorul meciului - Nicolai Macovei (Chişinău)

Delegat FMF - Mihail Arsenii (Bălţi)

În actualul sezon arbitrul în vârstă de 45 de ani, originar din Chişinău a oficiat la centru 4 meciuri din Divizia Naţională, în două confruntări cu participarea «Olimpiei» Bălţi.

Etapa 3. Olimpia - Costuleni 0:1

Etapa 5. Academia - Rapid 0:2

Etapa 8. Olimpia - Speranţa 1:1

Etapa 12.Dinamo-Auto - Academia 6:0

Performanţa medie

«Olimpia» - 0,8 goluri pe meci;

«Dacia» - 2,33 goluri pe meci.

«Rapid» a surclasat pe «Olimpia» într-un meci amical

În legătură cu pauza din campionat legată de meciurile primelor reprezentative, «Olimpia» şi «Rapid» au disputat un meci de verificare, care s-a încheiat cu victoria sigură a echipei din Ghidighici - 4:2.

Toate golurile întâlnirii au fost marcate în repriza secundă. Pentru «Rapid» au înscris Anatol Doroş, Iurie Livandovschii, Sergiu Bobrov şi Cristian Efros. Pentru următorul nostru adversar au punctat Albert Bogatîrev şi Alexandru Grab din penalty.

«Dacia» nu a fost o excepţie şi ca majoritatea echipelor din Divizia Naţională, a disputat la fel un meci amical în care a obţinut o victorie sigură împotriva «Speranţei» - 2:0, datorită golurilor reuşite de Oleg Molla şi Ghenadie Orbu.

 

 width=

Ultimul meci din campionat

În etapa a 15-a «Olimpia» Bălţi nu a putut să dea nici o replică campioanei în exerciţiu a ţării - «Sheriff» Tiraspol. Din primele minute «viespele» au preluat iniţiativa, însă primul gol, a fost reuşit abia peste jumătate de oră. Miral Samardzic a centrat Paşcenco şi Isa au lăpsat mingea să treacă care a ajuns la Veacesla Lisa, acest din urmă finalizând cu un şut la colţul lung al porţii lui Cristofovici. La pauză scorul pe tabelă arăta 2:0. Fundaşul spaniol Melli a marcat cu o lovitură de cap în urma unui corner.

«Olimpia» a încercat cu lovituri de la distanţă care însă nu au adus nici un gol. Cei de la «Sheriff» la rândul lor au reuşit să marcheze al treilea gol. Luvannor Henrique a primit o pasă de la Valentin Furdui, a trecut de un fundaş şi cu un şut în forţă l-a lăsat fără replică pe portar - 3:0!

 

Ultima confruntare directă a echipelor în campionatul Moldovei

25 august. Speia, arena principală, aproximativ 300 de spectatori

Dacia - Olimpia 2:0 (1:0)

Goluri: Molla, 27 - 1:0, Şeveli, 90+3 - 2:0

În minutul 74 Mihaliov (D) a ratat un penalty

Dacia: Moşneaga, Posmac, V. Jardan, Orlovschii, Soppo, Krkotic (Stoleru, 46), Barahoev (Mihaliov, 46), Kamara (Şeveli, 83), Molla (c), Lapuşenco, Odia (G.Orbu, 46)

Rezerve: Matiughin, Ogada, Cociuc

Olimpia: Cristofovici (c), Grijuc (Cheptenari, 51), Mudrac, A. Grab, Bogatîrev (Lacusta, 45), Р. Rogac, Repiniţchii, Marina, Cartvelaşvili (Cozlov, 51), Cemsch, Bodean (M. Golban, 39)

Rezerve: Chilari, Andriuhin

Cartonaşe: Orlovschii (D), 45+2, R. Rogac (O) 65, Molla (D), 83, Cheptenari (O), 89

Arbitru: Ruslan Muntean, Anatolie Bodean şi Zaharia Cotruţă (toţi - Chişinău)

Statistica meciului: şuturi pe poartă - 4-1, şuturi spre poartă - 11-3, cornere - 5-4, offside-uri - 4-1, faulturi - 21-12.

 

Meciuri în campionatul Moldovei

Confruntările directe dintre cele două echipe au început încă din anul 2006. Meciul de duminică «Olimpia» - «Dacia» va fi al 23-a în campionatul Moldovei. În partidele antrerioare «dacii» au obţinut 18 victorii, 2 remize şi au suferit 3 înfrângeri. În total ambele echipe au marcat 57 de goluri, 42 dintre care au fost reuşite de «Dacia», iar 15 de bălţeni.

Pe terenul echipei din nordul ţării, echipele au disputat 11 meciuri. 9 victorii au obţinut «galben-albaştrii», într-o partidă s-a consemnat rezultatul de egalitate, şi o singură victorie i-a aparţinut «Olimpiei». «Dacii» au marcat de 19 ori în poarta gazdelor, acestea la rândul lor reuşind 6 goluri.

Lista fotbaliştilor «Daciei», care au marcat în poarta «Olimpiei» Bălţi:

Ghenadie Orbu - 7 goluri, Djaba Dvali - 5, Andrei Martin - 2, Maxim Mihaliov - 2, Vasilii Pavlov - 2, David Gamezardaşvili - 2, Milos Krkotic-2, Oleg Molla, Iurie Şeveli, Levan Korgalidze, Alexandru Onică, Alexandru Dedov, Celio, Abdulhamid Ahilgov, Gok Habib, Iulian Bursuc, Ion Arabadji, Sergo Orbeladze, Dumitru Guşilă, Iurie Osipenco, Igor Negrescu, Miguel Lopes, Lado Akhalaia, Ilie Sasanschi, Iurie Şoimu, Ghenadie Puşca, Boris Cebotari.

În atenţia dumneavoastră câteva poze de la antrenamentul «Daciei» dinaintea meciului.

 

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

Источник – ФК Дачия


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑