Avancronica etapei 13 (Divizia Nationala 2013-14)



025 октября 2013

Veris - Sheriff

Portalul divizianationala.com va propune spre atentie avanronica etapei 13 a Diviziei Nationale. In aceasta etapa ne asteapta derbyul capitalei, lupta pentru titlu si citeva meciuri care ar putea oferi surprize.

Speranta - FC Costuleni 4: +1 =2 -1 5:7

In tur Speranta s-a impus in fata "leilor" adjudecindu-si prima victorie in duelurile directe. Acum, uitindu-ne la clasament, acea victorie reprezinta un rezultat surprinzator. FC Costuleni are prima sansa si in cazul unei victorii ar putea urca chiar si pe locul 2 in clasament. Alaturi de Sheriff, leii au cele mai multe victorii in deplasare in acest campionat - un indice statistic deloc neglijabil.

Academia - FC Tiraspol  16:  +2 =7 -7 12:19

Academia a avut mereu meciuri grele cu FC Tiraspol. Cu exceptia a doua victorii, studentii au mincat de 7 ori bataie in duelurile cu a doua forta din Tiraspol. Tinind cont de criza Academiei si de soliditatea echipei lui Goian e putin probabil ca acest meci sa ne ofere un rezultat surprinzator. In asa conditii ne putem astepta la schimbari de lot din partea tiraspolenilor Goian avind sansa ideala de a vedea rezervele in actiune.

Milsami - Dinamo-Auto  1 +1 =0 -0 2:1

Ambele echipe au obtinut victorii in utlima etapa si vor incerca sa continue pe acelasi val. Orheienii, care s-au impus in tur, vor avea de partea lor sustinerea publicului si superioritatea psihologica. Chiar daca diferenta in clasament dintre aceste doua cluburi nu este imensa, Milsami porneste cu prima sansa. Orheienii sunt superiori atit in ceea ce priveste calitatea lotului cit si experienta in Divizia Nationala. Dar sa nu uitam ca fotbalul nu e un joc logic si multe ori calculele facute acasa nu coincid cu cele din tirg...

Dacia - Zimbru  39  +13 =10 -16 41:52

Batalia centrala a turului se va da la Speia. "Lupii-galbeni" vor intilni un adversar ostil care in cazul unei victorii va urca alaturi de Dacia la cota 23 de puncte. Zimbru are nevoie de victorie atit din punct de vedere al clasamentului - trei puncte in acest meci le-ar permite galben-verzilor sa se lanseze in lupta pentru Europa - cit si din punct de vedere psihologic - victoria le-ar ermite elevilor lui Kubarev sa continue seria pozitiva de 5 meciuri fara infringeri. Dacia, daca doreste intr-adevar sa lupte la titlu nu-si mai poate permite pasi gresiti precum cel de la Tiraspol din etapa 12.

Olimpia - Rapid  17:  +5 =7 -5 18:16

Olimpia - Rapid - un meci care a trezit mereu interes. Pe durata sezoanelor 2010-2012 Olimpia, echipa care ajungea in finala cupei si participa in Europa League, a fost cea care a obtinut cele mai multe puncte din acest duel, reusind rezultate sonore. Toate s-au schimbat odata cu criza Olimpiei din sezonul 2012-2013. De atunci - Rapidul s-a impus de doua ori si a remizat in ultimul meci. Remiza din tur chiar a reprezentat o surpriza Bacal reusind sa egaleze dupa ce Olimpia a deschis scorul prin Marina.

Sheriff - Veris  1:  +1 =0 -0 1:2

Alaturi de derby-ul chisinauian, Sheriff - Veris reprezinta un alt punct de maxima atentie in etapa 13. Lidera Sheriff va gazdui surpriza campionatului si una din contracandidatele la titlu - Veris. Chisinauienii sunt unicii care au reusit sa se impuna in fata tiraspolenilor in acest campionat. In tur s-a inregistrat un 2-1 pentru Veris, goluri Frunza si Cirlan. Tinind cont de participarea tiraspolenilor in Europa League, meciul se va disputa duminica 27 octombrie atunci cind rezultatele celorlalte meciuri va fi deja cunoscut. Meciul se asteapta a fi unul echilibrat, gazdele vor beneficia de sustinerea tribunelor, in timp ce Veris poate miza pe o superioritate la capitolul forma fizica. Echipa lui Danut Oprea a avut la dispozitie o saptamina intreaga pentru a pregati acest meci, in timp ce tiraspolenii au jucat in Europa League. 

 

 

Vineri, 25 Octombrie 2013
STG 15:00 Speranța -:- Costuleni
VLV 17:00 Academia -:- FC Tiraspol
Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
CSO 15:00 Milsami -:- Dinamo-Auto
CSS 15:00 Dacia -:- Zimbru
OLB 15:00 Olimpia -:- Rapid
Duminică, 27 Octombrie 2013
CSH 17:00 Sheriff -:- Veris
Источник – divizianationala.com


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑