Lewis Hamilton a devenit pentru a treia oară campion mondial la Formula 1



026 октября 2015

 

Lewis Hamilton a devenit pentru a treia oară campion mondial la Formula 1! Britanicul și-a asigurat titlul cu trei etape înainte de finalul sezonului după ce a câștigat Marele Premiu al Statelor Unite.

Lewis Hamilton a câstigat la Austin într-una dintre cele mai spectaculoase curse ale sezonului. El şi-a trecut în palmares a 43-a victorie din carieră.

Pilotul britanic a fost urmat în clasamentul final al cursei de coechipierul său de la Mercedes, Nico Rosberg. Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel.

În urma acestui succes, Hamilton și-a asigurat cel de-al treilea titlu mondial în Formula 1. El a mai fost campion în 2008 și 2014. Lewis Hamilton a devenit primul britanic care a câștigat două titluri consecutive în Formula 1, dar și primul care a reușit 10 victorii sau mai multe în sezoane succesive.

În cursa de la Austin nu mai puţin de opt piloţi au fost nevoiţi să abandoneze, fie din motive tehnice, fie în urma unor incidente pe circuit. Printre aceștia s-au numărat Romain Grosjean, Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg și Daniil Kvyat.

Următoarea etapă a Mondialului de Formula 1 va avea loc în Mexic pe 1 noiembrie. Cursa se va desfăsura pe circuitul Autodromo Hermanos Rodriguez din Mexico City.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑