Valentino Rossi, penalizat pentru un incident cu Marc Marquez



028 октября 2015
Foto: rosquez.tumblr.com

Valentino Rossi va fi ultimul pe grila de start în ultima etapă a Motomondialului de viteză. Decizia a fost confirmată de Federaţia Internaţională de Motocicilism. Rossi a fost penalizat după incidentul cu Marquez de la Sepang şi are şanse mai mici la titlu.

Federaţia Internaţională de Motociclism a confirmat decizia luată de Direcţia de cursă din Malaezia, care l-a sancţionat pe italianul Valentino Rossi în urma unui incident cu spaniolul Marc Marquez.

Rossi a fost penalizat după cursă cu trei puncte pe licenţa de pilot şi mai avea o astfel de amendă de un punct primită de-a lungul sezonului. Astfel, în următoarea cursă Rossi va fi ultimul pe grila de start.

După cursa de la Sepang, italianul a acuzat piloţii spanioli că fac tot posibilul pentru a-l ajuta pe Lorenzo să devină campion mondial.

Înainte de decizia Federaţiei Internaţionale de Motociclism, fanii lui Rossi au cerut anularea sancțiunii dictate pe numele italianului, pentru a păstra o luptă corectă pentru titlul mondial în ultima cursă. Ei au iniţiat o petiţie online, iar până marţi s-au adunat peste 333 de mii de semnături.

Ultima cursă a sezonului va avea loc la Valencia, pe 8 noiembrie. Valentino Rossi va deveni campion mondial dacă se va clasa înaintea lui Lorenzo sau dacă spaniolul va câştiga cursa, iar italianul va termina pe doi.

Jorge Lorenzo va deveni campion dacă va câştiga întrecerea, iar Rossi nu va fi mai sus de locul 3.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑