În 2013, sportivii moldoveni au cucerit 165 de medalii



031 декабря 2013

 

165 de medalii. Atatea au reusit sa cucereasca sportivii moldoveni in anul care s-a ascurs, 2013. Anul precedent, colectia a fost mai mare cu 5 unitati. Ministerul Tineretului si Sportului a apreciat evolutiile sportivilor moldoveni, declarand ca in 2013, sportul moldovenesc a inregistrat unele progrese.
 


Pentru a repeta succesul din 2012, sportivilor moldoveni nu le-a ajus 5 medalii. Dar se pare ca si cele 165 de distinctii au fost suficiente. In 2013 sportivii moldoveni au adunat setul intreg de medalii- aur, argint si bronz. Prima medalie a fost adusa tarii de halterofilul Oleg Sârghi la Campionatul European. Cucerind pentru a doua oara in cariera sa titlul de campion, déjà in luna aprilie, Sârghi si-a asigurat si titlul de cel mai bun sportiv al anului 2013 din Moldova.

Oleg Sârghi, Cel Mai Bun Sportiv Al Moldovei -2013: «Desigur, am meritat acest lucru. Dacă nu aș fi meritat, aș fi lăsat Cupa și aș fi plecat. Aș fi oferit-o altui sportiv. În viață, mă strădui să fiu correct».

Colectia de medalii a Moldovei a fost completata lunar. Cel mai mare numar de distinctii a fost cucerit pe malul raului Volga. La Universiada Internationala de la Kazan, tinerii sportivi din Moldova au cucerit 12 medalii. Astfel, lotul national a stabilit propriul record. Si Radu Albot a inregistrat succese remarcabile. In ratingul mondial, cel mai bun tenisman moldovean a ajuns in premiera pe locul 164. Sarguinta lui Albot, in varsta de 24 de ani, care timp de un an a castigat 3 turnee a fost rasplatita cu un castig de 59 de mii de dolari. Au stralucit si boxerii moldoveni. Sportivii antrenati de Petru Caduc au cucerit medalii la toate turnele europene.


La finele anului, lotul national al Moldovei a acumulat 40 de medalii la probele sportive olimpice si 125 la cele neolimpice. Astfel, Ministerul Tineretului si Sportului se arata multumit de realizarile sportivilor, iar cele 20 de milioane de lei alocate din buget se pare ca nu au fost oferiti in zadar.

Un an de success a fost si pentru Federatia Moldoveneasca de Fotbal. In 2013, selectionata noastra a urcat 32 de pozitii, clasandu-se astfel pe locul 96. Pentru aceasta realizare este si meritul brazilianului naturalizat, Enrique Luvanor, care a avut o prestatie pentru nationala pe stadionul Zimbru din capitala. Fotbal au jucat si in Palatul Sporturilor din Causeni. In 2013 in Moldova a fost inaugurat cel mai mare Complex sportiv din tara. Pentru constructia acestuia, din bugetul de stat au fost oferiti 45 de milioane de lei. Palatul este dotat cu un teren de joaca si unul pentru lupte. Conditii care ar starni invidia si a celui mai bun kickboxer moldovean, Constantin Tutu. In 2013 el a fost trimis in knockout, lucru care a fost cel mai spectaculos in acest an.
 

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑