În Moldova activează o Federaţie fantomă la Canotaj Academic



Drept samovolnicie a fost catalogată participarea celor 6 canotori transnistreni la Marea Regată de la Moscova. Cei care au urcat pe a doua treaptă a podiumului cu tricolorul în mînă, au reprezentat Moldova fără cunoştinţa Ministerului Tineretului şi Sportului. Iar despre succesele ţării noastre la acest turneu, oficialii de la Minister au aflat din presă.

Regulamentul Internaţional interzice participarea loturilor naţionale la competiţii fără acordul MTS, indiferent de suma alocată de acesta. Curios lucru, fără documente care ar notifica delegarea oficială a lotului de către minister, acesta nici nu ar fi trebuit acceptat în turneu.

Canotajul academic în Moldova se practică doar în Tiraspol şi Bender, dar se află în autoritatea Federaţiei Moldovei la Caiac-Canoe. Existenţa unei Federaţii fantomă de canotaj academic i-a nedumerit pe toţi.

În Rusia se cunosc mai multe date despre Federaţia de canotaj academic din Moldova. Un site specializat rus a publicat declaraţiile antrenorului principal al lotului Republicii Moldova la Marea Regată de la Moscova, Vasile Manuşin, care s-a arătat satisfăcut de evoluţia discipolilor săi. Tot Manuşin este şi Preşedintele Federaţii fantomă de canotaj academic din Transnistria care a delegat 6 sportivi la un turneu internaţional, fără a se obosi de a cere acordul MTS.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑