Cairo Andrade: Titlul se va decide la primăvară



Dacia Chişinău a reînceput antrenamentele, dar legionarii încă nu au revenit la club. Atacantul brazilian Cairo Andrade, care a marcat în prima jumătate a sezonului 5 goluri, ne-a povestit cum şi-a petrecut vacanţa, ce amintiri i-a lăsat anul 2012 şi ce timp e acum în patria meşterilor fotbalului.

- Cairo, cum şi unde ţi-ai petrecut vacanţa?

- Acum sunt în patrie, în Brazilia. Anume aici îmi petrec concediul, am sărbătorit în cercul familiei şi mi-am adunat forţele pentru a partea rămasă a sezonului.

- În Moldova acum sunt -5 grade, cum e timpul în Brazilia?

- La moment e foarte cald, aproximativ +35 de grade.

- Ai petrecut la Chişinău o jumătate de an. Cu ce ţi-a rămas în memorie această perioadă?

- Personal pentru mine această jumătate de an a fost una foarte favorabilă. Am marcat goluri, am ajutat echipa la care joc şi în acelaşi timp am progresat. Pot spune sigur că în perioada în care am jucat la Dacia am crescut în plan profesional.

- După 20 de etape jucate, Dacia ocupă locul doi în clasament. Cum crezi, ce-i lipseşte echipei pentru a ocupa primul loc?

- Cred că Dacia este pe drumul cel bun. Da, la pauză am plecat pe locul 2, dar acest lucru nu înseamnă absolut nimic. E doar o parte din campionat. Deşi suntem în spate cu 10 puncte, lupta decisivă se va da în primăvară. Dacia are tot de ce este nevoie pentru a ocupa în Moldova cele mai înalte locrui.

- Care a fost cel mai dificil şi mai neplăcut meci din prima parte a sezonului?

- Nu aş evidenţia nici un meci anume. Pentru orice victorie ţi se dau 3 puncte. Toate partidele au fost într-un fel sau altul dificile, dar cea cu Sheriff a fost cea mai spectaculoasă. Cred că spectatorii care au venit la meci nu s-au plictisit.

- Contra cărui fundaş ţi-a fost cel mai greu să joci?

- Nu pot numi pe cineva concret, dar mi-a fost foarte greu să lupt contra fundaşilor de la Sheriff şi de la Tiraspol. Alegeau foarte bine poziţiile şi erau bine instruiţi în plan tactic. Din câte ştiu, unii dintre ei joacă chiar pentru naţionale. În prima parte a sezonului multe lucruri au fost pentru mine noi, de aceea mi-a fost mai greu.

- Prin ce ţi-a rămas în memorie anul 2012? Ce evenimente importante pentru tine au avut loc în acest an?

- Toate forţele şi toată experienţa acumulată până acum am încercat s-o folosesc în jocurile pentru Dacia. Deşi nu sunt de prea multă vreme la acest club, el mi-a devenit familiar datorită unui colectiv bun şi a unei atmosfere excelente în echipă. Plus m-am deprins şi cu suporterii. Voi depune toate eforturile pentru a-i bucura pe suporteri şi în continuare. Şi, evident, mi-aş dori să marchez mai mult. Profitând de ocazie, aş vrea să-i felicit pe toţi cu ocazia anului nou şi să le doresc ca 2013 să fie mai bun decât 2012.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑