Elevul lui Alexandru Spiridon cel mai popular din Europa



Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului l-a desemnat pe armeanul Henrikh Mkhitaryan, de la Shakhtar Donetsk, drept cel mai popular jucător din Europa.

Clasamentul a fost întocmit pe baza voturilor venite pe site-ul iffhs.de. Elevul lui Mircea Lucescu şi Alexandru Spiridon a reuşit să adune 35.063 voturi, dublu faţă de Edin Dzeko, jucătorul clasat pe locul 2, care a obţinut 17.391 voturi. Cristiano Ronaldo s-a clasat pe locul 6, jucătorul lui Real fiind votat doar de 8.584 de useri. În total au votat 542.625 de oameni.

Cu 20 de goluri marcate, armeanul este cel mai bun marcator al lui Şahtior în acest sezon. De serviciile sale s-a interesat Juventus, dar preţul cerut de ucraineni a făcut ca, momentan, afacerea să nu se realizeze.

Au fost aleşi cei mai populari jucători de pe toate continentele. Juan Arango (Venezuela), de la Borussia Mönchengladbach, a câştigat premiul pentru America de Sud, Rodolfo Antonio Zelaya (El Salvador), de la Alianza FC San Salvador, premiul pentru America Centrală şi de Nord, Nadir Lamyaghri (Maroc), de la Wydad AC Casablanca, premiul pentru Africa, Mehdi Mahdavikia (Iran), de la Persepolis FC Tehran, premiul pentru Asia, iar Tim Cahill (Australia), de la New York Red Bulls, premiul pentru Oceania.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑