Ivan Tabanov: Fotbalul moldovenesc stă pe loc, e nevoie de o schimbare la vîrf



015 decembrie 2012

Antrenorul anului 2012 în Letonia Ivan Tabanov a acordat un interviu portalului SPORTS.md. În acest dialog tehnicianul de la Daugava a vorbit despre premiu, viitorul său, dar a şi comentat alegerile de la şefia Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, susţinînd candidatura lui Radu Rebeja.

- A fost ceva neaşteptat pentru mine, mai ales că în Letonia sunt mulţi antrenori de valoare. Pe de altă parte îmi pare bine că munca mea a fost apreciată.

- Rămâneţi la Daugava şi în 2013?

- După sărbători voi ajunge în Letonia şi vom discuta care sunt planurile noastre de viitor. Există o mare posibilitate să rămân în continuare antrenorului Daugavei.

- În Moldova nu aţi prins podiumul celor mai buni antrenori...

- Aceasta a fost decizia specialiştilor. Nu mă pot supăra pe nimeni. Dacă asta a fost decizia lor, înseamnă ca asta trebuie să fie.

- Urmăriţi fotbalul moldovenesc, cum comentaţi situaţia de la Zimbru?

- Urmăresc după măsura posibilităţilor ce se întîmplă în fotbalul moldovenesc. Îmi este greu să comentez situaţia de la Zimbru, deoarece eu nu mă mai aflu acolo. Nu ştiu ce se întîmplă, din presă am auzit că mulţi jucători au plecat, antrenorul a fost schimbat.

- Se vehiculează o eventuală plecare a lui Calancea şi Catan. Vor fi pierderi mari?

- Nu ştiu ce să zic. Dacă i-au găsit o echipă bună, atunci ar putea pleca. Dar îmi este greu să mă expun în această situaţie.

- În 2013 vor avea loc alegerile preşedintelui Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. Contracanditatul lui Pavel Cebanu ar putea fi Radu Rebeja...

- Eu cred că persoana potrivită pentru a conduce Federaţia Moldovenească de Fotbal este Radu Rebeja. Pavel Cebanu a activat în această funcţie 15 ani. În acest timp el a făcut multe pentru fotbalul moldovenesc. La moment trebuie să creştem şi să ne mişcăm înainte. Părerea mea este că fotbalul nostru stă pe loc. Odată cu venirea lui Rebeja la cîrma federaţiei, va veni şi schimbarea în bine.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑