Moldova a ajuns pe locul 29 în clasamentul coeficienţilor intercluburi



024 octombrie 2012

Moldova a ajuns pe locul 29 a clasamentului provizoriu UEFA intercluburi în sezonul 2012/2013.

Deşi echipele moldoveneşti au făcut ca ţara noastră să fie lideră în luna iulie, eliminarea celor 4 din Liga Campionilor şi Liga Europei au adus Moldova dincolo de jumătatea a doua tabelului care include 53 de ţări. Moldova devansează în clasamentul în curs ţări precum Bulgaria, Irlanda, Slovacia sau Georgia.

Sheriff, Dacia, Zimbru şi Milsami au adunat 9 puncte, care împărţite la cele 4 echipe participante fac ca Moldova să aibă un coeficient pe ţară echivalat cu 2,250. Ţara noastră a fost devansată de Danemarca care o are pe Nordsjaelland în grupele Ligii Campionilor, iar aseară a remizat 1-1 cu Juventus, şi pe FC Copenhaga în grupele Ligii Europei.

Astfel, în sezonul competiţional european 2013/2014 Moldova va avea la fel 4 echipe în tururile preliminare ale Ligii Campionilor şi Ligii Europei. Ţara noastră fiind pe locul 36 pentru sezonul viitor, campioana îşi va începe aventura europeană începând cu turul 2 preliminar al Ligii Campiomilor. Echipele de pe locul 2 şi 3, dar şi câştigătoarea Cupei Moldovei vor juca din turul 1 preliminar al Ligii Europei.

Clasamentul provizoriu din acest sezon este condus de Spania cu 6,714, urmată de Anglia cu 6,000 şi Ucraina cu 5,333.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑