Gestul lui Bogdan Hauşi nu trebuie să rămână nepedepsit



030 octombrie 2012

Ce s-a întâmplat la partida disputată în ultima etapă a Diviziei Naţionale de fotbal, între Dacia Chişinău şi Rapid Ghidighici, nu trebuie trecut aşa uşor cu vederea.

Fundaşul român Bogdan Hauşi, care evoluează la rapidişti, l-a lovit intenţionat, cu cotul în plină figură, pe apărătorul brazilian al celor de la Dacia, De Lima. Sud-americanul a părăsit terenul de joc cu faţa plină de sânge, fiind chiar suspect de o fractură de piramidă nazală. Gestul lui Hauşi a fost sancţionat doar cu cartonaş galben de către arbitrul partidei, Igor Saţchi, deşi reluările demonstrează clar că Hauşi l-a lovit cu cotul pe adversarul său, în plină figură, acesta aflându-se plasat în spatele său. Cei doi urmăreau o minge centrată spre un careu supraaglomerat, iar lovitura lui Hauşi poate fi catalogată drept cinică, brazilianul neaşteptându-se la un astfel de gest.

Decizia corectă ar fi fost cartonaş roşu pentru Hauşi şi lovitură liberă directă pentru Dacia. Considerăm că un astfel de gest încalcă grav normele bunului simţ şi ale sportivităţii şi invităm opinia publică fotbalistică să ia atitudine. O astfel de lovitură îndepărtează spectatorii din tribune, copiii de la echipele de juniori şi poate cauza grav sănătăţii fotbaliştilor. Pedeapsa aplicată de comisiile de specialitate din cadrul Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal ar trebui să fie aplicată la limitele maxime, iar clubul Rapid Ghidighici e moralmente obligat să ia în discuţie comportarea jucătorului pe care îl are sub contract.

Bogdan Hauşi este fundaş central şi a jucat în sezonul trecut la Zimbru Chişinău. Originar din Baia Mare, Hauşi este un obişnuit al fotbalului moldovenesc, el mai evoluând pentru Iskra-Stal Rîbniţa, dar şi în Ucraina.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑