Zenit a obţinut primele trei puncte în Liga Campionilor



Seara de miercuri din cadrul Ligii Campionilor a început cu duelul de la Sankt Petersburg dintre campioanele Rusiei şi a Belgiei. Zenit a câştigat greu cu 1-0, şi cu 3 puncte a urcat pe locul 3 în grupa C.

La +7 grade Celsius şi pe o ploaie mocănească, prima ocazie a aparţinut ruşilor. Aleksandr Kerzhakov a ameninţat poarta lui Silvio Proto în minutul 7. Peste un minut deja belgienii au fost periculoşi la şutul de la mare distanţă a lui Kanu. Minutul 12 a adus şi pima ocazie de gol a meciului. Jovanovic putea deschide scorul pentru Anderlecht însă l-a iertat pe Malafeev. Omul de 60 de milioane de euro Hulk a tras periculos din lovitură liberă în minutul 18, însă balonul a trecut pe lângă poarta lui Proto.

Anderlecht se remarcă prin contre periculoase, una din ele se putea transforma în gol. Gillet în loc să şuteze a preferat o pasă în spate în loc de un şut spre poartă.  Prima repriză s-a încheiat nedecis 0-0 după ce ambele echipe nu şi-au creat multe ocazii de a reuşi deschiderea scorului. Vladimir Bystrov putea marca cu 20 de minute înainte de final, şutul său trecând peste poarta lui Proto.

Partea secundă a avut mai mult dinamism în partea ofensivă. Hulk de la Zenit şi Kanu de la belgieni puteau deschide scorul. Zenit a forţat şi a deschis scorul în minutul 71 prin Aleksandr Kerzhakov care a transformat un penalty. Anyukov a fost faultat în careu, iar Kerzhakov l-a învins pe Proto. Pentru internaţionalul rus este al 200-lea gol în tricoul campioanei Rusiei.  

Zenit - Anderlecht 1-0 (0-0)

Gol: Kerzhakov, 71 - 1-0,

Zenit: Malafeev, Anyukov, Hubocan, Lombaerts, Criscito, Witsel, Shirokov (Bruno Alves, 75), Semak (Zyrianov, 66), Fayzulin (Bystrov, 58), Hulk, Kerzhakov

Anderlecht: Proto, Deschaft, Nuytinck, Kouyate, Wasylewski (Mollins, 84), Biglia, Praet (Yakovenko, 74), Kanu, Gillet, Jovanovic, De Sutter.

Clasamentul grupei C

1. Malaga      6

2. AC Milan    4

3. Zenit          3

4. Anderlecht  1

În celelalte care vor începe de la ora 21:45 se vor duela: Malaga - AC Milan, Borrusia Dortmund - Real Madrid, Ajax - Manchester City, FC Porto - Dynamo Kyiv, Dynamo Zagreb - PSG, Atsenal - Shalke 04, Montppelier - Olympiacos.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑