FIFA revoluţionează fotbalulul



FIFA a susţinut la Zurich o conferinţă în care s-a discutat, printre altele, şi problemele echipelor de club şi a modului în care se efectuează transferurile la nivel mondial. Forul mondial pregăteşte o lovitură puternică pentru impresari şi firmele de impresariat sportiv.

FIFA dezvoltă în acest moment şi doreşte să implementeze în cel mai scurt timp posibil un sistem prin care să se poată realiza transferuri fără a mai fi nevoie de ajutorul intermediarilor. Denumită Global Player Exchange (GPX), platforma virtuală este de fapt o bază de date complexă ce deţine informaţii despre jucătorii din întreaga lume, precum şi informaţii despre datele lor contractuale.

GPX va permite cluburilor care se abonează la acest serviciu să aibă acces la tot felul de informaţii referitoare la carierele fotbaliştilor, la modul în care se comportă aceştia pe teren şi ce abilităţi au, precum şi date privind starea contractuală. Astfel, cluburile pot decide singure de ce jucători au nevoie şi vor putea şti când este momentul oportun pentru a înainta oferta de transfer.

FIFA a gândit acest sistem deoarece multe cluburi din lume nu pot obţine prin metode proprii de scouting informaţii despre jucători şi apelează astfel de ajutorul impresarilor, care măresc suma de transfer din pricina comisionului. Forul mondial vrea să elimine această problemă şi să ofere transparenţă totală în ceea ce priveşte transferurile. FIFA vrea să implementeze acest sistem, atunci când el va fi pus la punct, prin intermediul federaţiilor afiliate.

- Acest lucru va revoluţiona modul în care se vor face transferurile la nivel naţional şi internaţional, a declarat Jacques Anouma, unul dintre oficialii FIFA care sunt responsabili de acest proiect.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑