Jurnaliştii moldoveni au devenit campioni europeni



Jurnaliştii sportivi moldoveni au avut o evoluţie fantastică la Campionatul European neoficial de mini-fotbal printre jurnalişti, care a avut loc în Polonia.

Cronicarii noştri au ocupat primul loc după ce au trecut în finală de Bulgaria. Timpul regulamentar s-a încheiat nedecis 1-1, însă la penalty-uri norocul a fost de partea moldovenilor care au bătut cu 3-2.

Jurnaliştii moldoveni au început a doua ediţie a Campionatului European cu o victorie scor 6-1 contra Ungariei. După care rând pe rând moldovenii au bătut pe TVP din Polonia cu 1-0, cu 5-2 pe Varnia şi Mazuri la fel din Polonia, iar în ultima partidă din grupă a dispus cu 9-2 de Tok FM tot din această ţară.

În sferturtile de finală Moldova a eliminat România cu 3-0, în semifinale a trecut cu 5-0 de Canal Plus din Polonia, iar în finală jurnaliştii noştri au bătut Bulgaria. Interesant este că pentru selecţionata jurnaliştilor din Bulgaria a jucat Svetoslav Petrov care a bifat 11 meciuri pentru selecţionata acestei ţări.

În total la competiţie au participat 10 formaţii de jurnalişti din Polonia, şi alte 10 echipe din diferiţe ţări precum: Bulgaria, Spania, România, Lituania, Germania, Moldova, Slovacia, Ucraina, Ungaria. La acest turneu au jucat mai mulţi fotbalişti care au jucat în ligile naţionale din aceste ţări, jucători care au evoluat pentru Wolfsburg din Germania, dar şi un dublu participant la Jocurile Olimpice la proba de atletism.

În componenţa jurnaliştilor moldoveni au evoluat Sergiu Carauş, Eduard Ciobanu, Maxim Cojocari, iar cel mai bun marcator al turneului a devenit Dumitru Ciumac cu 8 reuşite la fel de la noi. În cadrul turneului echipele au jucat două reprize a câte 10 minute pe teren natural. Din spusele jurnaliştilor moldoveni, toţi au plecat cu impresii bune de la Campionatul European. Cronicarii noştri nu au fost recompensaţi cu premii băneşti, ci doar cu cadouri simbolice.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

0 9 смешно 13 mai 2012 | 23:22 Хороши журналисты Будигай, Чумак, Телевка и Чобу...

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑