Dacia răspunde afirmaţiilor lui Pavel Cebanu



Zilele acestea, în mass-media din Republica Moldova, a apărut interviul preşedintelui Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu, interviu care conţine informaţii neadevărate, bazate pe zvonuri şi care au menirea de a duce în eroare opinia publică, anunţă fcdacia.md.

FC Dacia consideră că o persoană cum este preşedintele FMF, nu are dreptul să facă astfel de declaraţii publice la adresa clubului nostru bazîndu-se doar pe opinia sa subiectivă.

În ziua de azi, experţii din fotbalul moldovenesc au ajuns să debiteze necontenit la tema fotbalului spectaculos, învinuind cluburile că se joacă mai mult pentru obţinerea rezultatului dorit, chiar dacă fotbalul are de pierdut la capitolul frumuseţe. Nimănui nu-i place să vadă cum echipele, demonstrînd abilitatea de a controla balonul, aşteaptă liniştite fluierul de final. Toţi, inclusiv suporterii, aşteaptă un fotbal spectaculos, cu treceri rapide de la faza defensivă la cea ofensivă, cu o multitudine de goluri marcate. FC Dacia a încercat întotdeauna să joace un fotbal ofensiv, cu multe faze de poartă, şuturi şi goluri marcate. Anume un astfel de fotbal aduce spectatorii pe stadion, anume un astfel de fotbal este interesant, atunci cînd depăşeşti barierele de 1-0 sau 1-1, în fiecare meci.

FC Dacia atrage atenţia spectatorilor, a conducătorilor de cluburi şi a suporterilor la faptul că în Republica Moldova, sunt un car de persoane care se consideră specialişti în fotbal, şi care-şi permit declaraţii publice subiective, fără să aibă vreun drept la asta. Pavel Cebanu trebuie să realizeze că ocupă o poziţie importantă în angrenajul fotbalului autohton şi a celui european, fapt care nu-i permite să facă declaraţii de acest gen, bazate doar pe părerea sa subiectivă. El nu este un simplu suporter şi nici agent FIFA, ca să-şi permită astfel de declaraţii.

Astfel de declaraţii alungă şi aşa puţinii suporteri care mai vin la stadioane, în ţara noastră, pentru a urmări jocul iubit de milioane de oameni. Preşedintele FMF, organizatorul acestor competiţii, denigrează personal imaginea fotbalului nostru atît pe plan intern cît şi pe plan internaţional. Se crează impresia că preşedintele ar urmări nişte obiective personale, îngrijindu-se de imaginea fotbalului moldovenesc în ultimul rînd.

- Vezi paiul din ochiul vecinului şi nu vezi buturuga din propriul tau ochi - este proverbul care caracterizează cel mai bine cauza din care preşedintele FMF, îşi permite să discrediteze imaginea cluburilor. Astfel de declaraţii din partea lui pot fi auzite doar la adresa acelor cluburi care nu sunt de acord cu politica dusă de Federaţia Moldovenească de Fotbal. Dacă e să analizăm situaţia doar aceste cluburi au parte de declaraţii tăioase venite din partea oficialilor federaţiei, uneori duc chiar la sancţiuni, iar cluburile care se tem să meargă împotriva unor decizii ale FMF, au undă verde, în toate începuturile.

Este neplăcut faptul că declaraţiile preşedintelui FMF, duc inevitabil la micşorarea numărului de suporteri care vin la stadion.

 width=

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑