Luptătorii echipei chişinăuiene BJJ Athletic aduc acasă 6 medalii şi 3 centuri albastre



Luptătorii echipei chişinăuiene BJJ Athletic au revenit acasă din Danemarca, după ce au participat timp de 14 zile la un cantonament și două competiţii de Jiu-Jitsu Brazilian, sub egida clubului Combat Sports Academy (CSA.dk) din Copenhaga.

Chiar dacă sunt doar primii paşi la nivel european făcuți de atleții noștri în această disciplină sportivă, aceștia au avut deja parte de primele rezultate, aducând acasă 6 medalii (3 dintre care la competiția internațională Danish Open BJJ, 3 în cadrul CSA.dk in-house competition) şi 3 centuri albastre (obţinute în urma promovării sportivilor noştri de către Christian Graugart, centură neagra în Jiu-Jitsu Brazilian).

Jiu-Jitsu Brazilian - o disciplină sportivă nouă pentru Republica Moldova, se dezvoltă la noi în ţară doar cu forțele proprii a unui mic grup de entuziaști, dar în acelaşi timp are mari perspective.

Imensa popularitatea a Jiu-Jitsu-ului Brazilian în întreaga lume se datorează caracterului direct şi eficient a aplicării tehnicilor, practicanții acestui stil dezvoltându-şi abilităţi ale luptei la sol, cu ajutorul cărora pot face faţă chiar şi unui oponent mai mare, puternic și rapid. Lupta este axată pe cunoaşterea unor poziţii specifice, prin intermediul cărora adversarul este forţat să se predea.

De asemenea, Jiu-Jitsu Brazilian poate fi considerat un sport democratic, acesta oferind posibilitatea practicanţilor de toate vârstele, indiferent de abilitățile fizice, să facă fața unei lupte reale, pe prim plan situându-se cunoștințele acumulate în cadrul antrenamentelor, tehnică bazată pe anumite mecanisme şi nu greutate, forţă sau viteză.

Din aceste considerente, chiar şi sportivii mai în vârstă, s-au cei care au început antrenamentele la o perioadă a vieţii mai înaintată, deseori participă la competiţii, concurând cu luptători profesionişti. Se poate de zis că în Jiu-Jitsu Brazilian nu este o anumită vârstă de pensionare, spre deosebire de box s-au lupte libere.

Şi nu în ultimul rând, ceea ce a demonstrat întregii lumi superioritatea acestui stil de luptă este aplicarea sa, de către mulți luptători, în MMA (Arte Marțiale Mixte), eficienţă victoriilor bazate pe aplicații dureroase şi tehnici de strangulare fiind recunoscută la nivel mondial atât în nenumarate confruntări din cuşcă, cât şi cele de pe ring.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑