De ce nu a răspuns Moldova invitaţiei la un turneu de rugby în România?



016 octombrie 2012

Echipa naţională de rugby a Moldovei a fost invitată în mod repetat de către organizatorii Memorialului Eroii Revoluţiei, să participe la această competiţie, programată iniţial în perioada 12-14 octombrie.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a luat legătura cu reprezentanţii Federaţiei Moldoveneşti de Rugby pentru ca echipa noastră naţională să participe la acest patrulater, însă răspunsul de la Chişinău a fost unul negativ. La competiţie îşi anunţaseră participarea Steaua Bucureşti, medaliată cu bronz în campionatul românesc, Grenoble, echipă din elita franceză, Top 14 şi naţionala Ucrainei. Mai era nevoie de o echipă care să completeze tabloul, iar Moldova, în opinia organizatorilor, ar fi fost cea mai potrivită.

Mai mult, românii se oferiseră să plătească toate cheltuielile delegaţiei noastre, cu excepţia transportului. Nici această ofertă se pare că nu a fost suficient de atractivă pentru oficialii noştri, naţionala Moldovei ratând astfel posibilitatea confruntării cu două echipe foarte tari. De neînţeles este însă atitudinea forului de la Chişinău, ştiut fiind faptul că rugbyştii noştri au foarte puţine meciuri în picioare, lipsa experienţei competiţionale fiind acuzate de multe ori, în meciuri importante.

Cât ar fi costat transportul cu un autocar de 25-30 de locuri de la Chişinău la Bucureşti? Oricum acest preţ era prea mic în comparaţie cu ocazia de a susţine două partide şi de a omogeniza astfel jucătorii din ţară, în vederea debutului în Cupa Europei pe Naţiuni, care se va produce în această toamnă.

În cele din urma, competiţia s-a amânat din cauza programului încărcat al celorlalte echipe. Poate că la anul, în cazul în care românii vor menţine deschisă invitaţia, Moldova să poată răspunde pozitiv unei astfel de provocări. Competiţia memorială este organizată pentru cinstirea a doi rugbyşti-eroi, Radu Durbac şi Florică Murariu, care au murit împuşcaţi la revoluţia din decembrie 1989.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑