Детальный анализ победы регбийной сборной Молдовы над Германией



017 ноября 2013

Echipa naţională de rugby a Moldovei a făcut un pas uriaş spre primul loc al Cupei Europei pe Naţiuni, grupa valorică 1B, după succesul 30-15 cu Germania. O succintă analiză a acestei dispute ne arată două reprize distincte. În prima, haiducii au fost circumspecţi şi au luat pulsul puternicei naţionale germane.

De accea poate şi scorul mic înregistrat pe tabela de marcaj, 11-7. Grămada a fost compartimentul forte, cei 8 înaintaşi reuşind, ca d eobicei, o prestaţie de zile mari, care de altfel a şi produs cele patru eseuri necesare pentru punctul bonus ofensiv. Prepeliţă a demonstrat încă odată o formă maximă, evoluţia sa făcând diferenţa. El a luat două acţiuni pe cont propriu şi a bătut cu uşurinţă linia avantajului, pentru eseuri de mare spectacol.

Efortul său s-a conjugat cu cel al coechipierilor şi iatăî că Haiducii au reuşit să anihilieze toamna trecută, una de coşmar, în care am fost ridiculizaţi de Suedia şi Germania.  Jocul uverturii Felston a aerisit şi a eliberat prestaţia echipei noastre, dar probabil că britanicul cu originji la Bender mai are nevoie de timp pentru acomodarea cu noii coechipieri.

El a schimbat însă mult aspectul de evoluţie, prinzând câteva margini bune. Felston este prototipul de jucător cu piciorul atât de necesar unei echipe precum Moldova. El pune multe puncte pe tabelă şi astfel asigură linişte şi respiro grămezii, care, cum precizam, duce greul.

Bun şi exerciţiul nostru de apărare, care i-a împiedicat pe germani să se apropie de un bonus defensiv care ar fi anulat şansele noastre la promovare Moldova este acum pe locul al doilea, cu 25 de puncte, patru mai puţin decât Germania. Cum Haiducii au un meci în minus faţă de Germania, rezultă că dacă vom lşua bonusuri ofensive în ultimele 3 meciuri, evident cu victorii, calificarea ne este asigurată. Ucraina, pe teren propriu, sau Cehia, în deplasare,nu ar trebui să ne pună probleme. Meciul decisiv va fi cel din Polonia, din 5 aprilie 2014. Într-un alt meci, Cehia - Ucraina 10-17, dar pe noi deja ne interesează partea superioară a clasamentului. Mulţumim Haiducilor!

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑