Moldova va fi reprezentată la Universiada Mondială de la Kazan de un număr record de sportivi



Cel puţin trei medalii! Acestea sunt aşteptările oficialilor de la sportivii moldoveni care vor participa la Universiada Mondială de la Kazan. Lotul este compus dintr-un număr record de 61 de sportivi, iar portdrapelul echipei a fost desemnat campionul european la haltere, Oleg Sîrghi.

"Să vă întoarceţi acasă fără traume şi cu succese remarcabile care să ne facă mândri de voi. Căpitan al echipei noastre a fost propus domnul Oleg Sîrghi", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu.

"Este o sărbătoare pentru noi. Putem spune că e la fel ca la Jocurile Olimpice, doar că pentru sportivi care au până la 28 de ani. Cu atât mai mult că mergem cu aşa o echipă mare", a spus halterofilul Oleg Sîrghi.

Moldova va avea un număr record de participanţi la Universiada de la Kazan - în total, 61 de sportivi la 13 probe. O parte din ei au reprezentat ţara şi la Jocurile Olimpice.

"Mă simt bine. Acum sunt în formă maximă. Am o dorinţă mare de a cuceri o medalie ca să aduc o bucurie celor din jur", a spus boxerul Vasile Belous.

"Eu sper că trei, patru, cinci medalii trebuie să aibă Moldova. (...) Favoriţi sunt Marghiev care a luat aur la ultima Universiadă, Sîrghi care este campion european", a declarat preşedintele Federaţiei sportului universitar, Petru Gaugaş.

Aceasta va fi cea de-a zecea Universiadă pentru Moldova, care a cucerit de-a lungul timpului tot atâtea medalii, dintre care trei au fost de aur. Universiada Mondială de la Kazan se va desfăşura în perioada 6-17 iulie.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑