CALEIDOSCOP SPORTIV



Sportivii moldoveni, membri ai echipelor nationale la probe olimpice si neolimpice, concureaza in aceste zile la Universiada Mondiala din orasul Kazan, Rusia. Prima medalie a adus in palmaresul  delegatiei  Republicii Moldova halterofilul Oleg Sirghi, campion european 2013.  Portdrapelul  tarii  noastre la ceremonia de deschidere  s-a clasat pe locul III la categoria 56 de kilograme. Si-a asigurat un loc pe podiumul de premiere boxerul Dumitru Galagot, concurent la categoria 64 de kilograme.Se pare, ca ceremonia de premiere, desfasurata la sediul Federatiei de Box in ajunul deplasarii in orasul Kazan, a avut un efect pozitiv pentru discipolul antrenorului emerit al Republicii Moldova Petru Caduc din Grimancauti, raionul Briceni.La categoria 52 de kilograme Alexandru Riscan de asemenea si-a asigurat ca minimum medalia de bronz.

Miercuri, 10 iulie, la Complexul sportiv « Olimpia » din strada Decebal, ora 11.00, va avea loc intilnirea jurnalistilor sportivi cu membrii delegatiei Republicii Moldova, participanti la Campionatul Europei la lupte printre juniori de la Skopje, Macedonia.Tinerii nostri candidati olimpici au cucerit in total sase medalii, inclusiiv una de aur, prin succesul Elenei Turcanu la categoria 55 de kilograme.

Timp de o zi, la Chisinau s-a aflat Artur Taimazov din Uzbechistan, triplu campion olimpic la lupte libere. Invitatia i-a parvenit din partea Federatiei de Lupte si Fondului international IFAVIS.  Alaturi de membrii echipei nationale de lupte libere, la eveniment au asistat antrenori si specialisti in domeniul luptelor din orasele si raioanele republicii. Artur Taimavov a condus un  master class, in cadrul caruia s-a referit la ultimele modificari ale regulamentului international, schimbarile respective vizand aspectul  dinamizarii luptelor la cele trei stilui, libere, greco-romane si lupte feminine.

În perioada 3-7 iulie la Liceul Teoretic cu Profil Sportiv nr. 2 din Chişinău şi la Vadul-lui-Vodă s-a desfasurat Forumul international al Profesorilor de Educatie Fizica.

La ceremonia de inaugurare  cu un mesaj de salut catre participanti s-au adresat Iurie Berlinschi, Presedinte al Federatiei Sportului Scolar din Republica Moldova , Grigore Craciun, secretar general FSS Moldova, Victor Daghi, Sef al Serviciului de presa  FMF. Pe parcursul celor 5 zile ale Forumului au fos fi organizate mai multe activităţi demonstrative si Mese rotunde cu temele „Sportul scolar - probleme si solutii".

Pina la startul noii editii a campionatului Moldovei la fotbal, pasionatii jocului cu balonul rotund au urmarit disputarea finalei Cupei FMF la fotbal pe plaja. Principalul trofeu a revenit echipei CS Djoker-Tornado, care a trecut in finala de formatia Arsenal, scor 7-1. Iar pe stadionul din Cojusna si-a luat startul noua editie a turneului republican Bemol Regions Cup 2013. In partida inaugurala gazdele au invins echipa din Bratuseni, scor 4-0.

132101119201215142217292625232730313332



ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑