Andy Murray a câştigat Wimbledon-ul după o pauză de 77 de ani



Victorie istorică pentru Andy Murray! Britanicul a câştigat cel de-al doilea turneu de Mare Şlem din carieră după ce s-a impus în finala de la Wimbledon în faţa numărului unu mondial, Novak Djokovic în trei seturi.

Andy Murray a devenit primul britanic care a câştigat cel de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, Wimbledon, după o pauză de 77 de ani. Fred Perry era ultimul tenismen din Marea Britanie care a reuşit să câştige trofeul, în anul 1936.

După trei ore şi şase minute Murray l-a învins în finală pe Djokovic cu scorul de 6-4 7-5 6-4. Ultimul set a fost unul de-a dreptul dramatic. Djokovic conducea cu scorul de 4-2, iar Murray a revenit spectaculos, a câştigat patru game-uri consecutive şi a cucerit pentru prima dată în carieră turneul de la Londra. Până a obţine punctul decisiv, Murray a ratat trei mingi de meci.

Britanicul a câştigat al 28-lea trofeu din carieră şi a încasat un cec în valoare de un milion 600 de mii de euro. Totodată, Murray a primit 2000 de puncte în clasamentul ATP. De cealaltă parte, Djokovic a pierdut pentru prima dată o finală la Wimbledon şi a primit 1200 de puncte în ierarhia mondială, dar va rămâne lider în clasament.

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑