14 sportivi moldoveni vor evolua la festivalul olimpic al tineretului din Europa



14 sportivi moldoveni vor lupta pentru medalii la olimpida de tineret a Europei. Astăzi comitetul naţional olimpic a prezentat echipamentul şi componenţa naţionalei care va evolua la festivalul olimpic al tineretului. Conducerea echipei noastre respectă principiul olimpic: imporatnată este participarea şi nu victoria.

Pentru prima dată comitetul naţional olimpic a organizat prezentarea oficială a echipamentului olimpic şi a membrilor naţionalei în aer liber. Îmbrăcaţi în noua uniformă, sportivii au defilat pe pdiumul improvizat. Principala speranţă olimpică a Moldovei judocana Ana Budescu a recunoscut că pe tatami se simte mai confortabil şi intenţionează să demonstreze acest lucru la olimpida de tineret a Europei în oraşul olandez Utrext.

Selecţionata olimpică se va deplasa la olimpiada Europei de tineret pe contul comitetului olimpic naţional. Partticiparea celor 14 sportivi la turneu va solicita din partea CNO 30 de mii de dolari.

Cei 14 olimpici moldoveni vor evolua la tenis, ciclism, nataţie, atletism şi judo. La precedentele 10 festivaluri olimpice sportivii noştri au cucerit 13 medalii - 3 de aur , 3 de argint şi 7 de bronz.

Olimpicii moldoveni vor pleca pe calea aerului la Utreht. Biletele au fost procurate pentru 13 iulie.

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑