FIA a luat măsuri după incidentul



Orice pilot care părăseşte boxele echipei sale cu o roată insuficient fixată se va alege cu o penalizare de zece locuri pe grila de start a următorului Mare Premiu de Formula 1, a anunţat Federaţia Internaţională de Automobilism, cu ocazia Grand Prix-ului de la Hungaroring.

FIA a luat această decizie în urma accidentului petrecut la Marele Premiu al Germaniei din 7 iulie, când o roată s-a desprins de pe monopostul Red Bull pilotat de Mark Webber şi a lovit pe linia boxelor un cameraman britanic, care a suferit o comoţie cerebreală şi fracturi ale claviculei şi coastelor.

Totodată, FIA a decis să reducă cu 20 de kilometri/oră (de la 100 de kilometri/oră la 80 de kilometri/oră în majoritatea cazurilor) viteza monoposturilor pe linia boxelor şi să limiteze numărul de acreditări cu acces în zona standurilor, emise pentru fotoreporteri.

În primele nouă etape ale sezonului 2013, trei piloţi şi-au pierdut roţile imediat ce au ieşit de la boxe: Jenson Button (McLaren-Mercedes) în Malaysia, Giedo van der Garde (Caterham) în Spania şi Mark Webber (Red Bull) de două ori, în China şi Germania. Incidente similare s-au produs o dată în 2010, de patru ori în 2011 şi o dată în 2012.

 /></p>
<p> </p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑