Штефан Стойка покинул "Зимбру"



Румынский специалист Штефан Стойка покинул пост главного тренера кишинёвского "Зимбру". Отставка румынского специалиста была принята на сегодняшнем заседании руководства клуба.

Напомним, что в последнем туре "жёлто-зелёные" потерпели разгромное поражение со счётом 1:4 от тираспольского "Шерифа".

Стойка возглавил "Зимбру" летом текущего года.

Помимо работы в стане "зубров", 48-летний наставник готовил сборную Молдовы к матчам с Россией и Швецией в рамках отборочного цикла чемпионата Европы-2016, а также к товарищеской встрече с Азербайджаном. Под его руководством сборная потерпела три поражения подряд, и пока неизвестно, продолжит ли Стойка работу с национальной командой.

К последнему матчу Национальной Дивизии перед зимней паузой с «Милсами» "Зимбру" будет готовить Вячеслав Руснак, который до последнего момента работал с молодёжной командой "жёлто-зелёных". 

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

+11 1403 Garaba 26 ноября 2015 | 21:32 Bine,ar mai fi si solutii care ar schimba situatia radical practic imediat fara a impune limitarea stranierilor.Solutii destul de costisitoare.Dar aceasta deja nu-i pentru discutii publice.
+3 1403 Garaba 26 ноября 2015 | 21:26 Alik,e un cerc vicios - 1.cluburile nu sunt interesati de fotbalisti moldoveni pentru ca acestia nu au valoare pe piata transferurilor.2.fotbalisti moldoveni nu au valoare pe piata transferurilor pentru ca selectionatele nu au rezultate.3.selectionatele nu au rezultate pentruca cluburile nu sunt interesati de fotbalisti moldoveni........FMF dupa ideie ar trebui sa fie un regulator.Si avem deja citiva ani dezastruosi pentru selectionate,ultimul an fiind cel mai sec.Mai este un an pina la alegerile presedintelui FMF,chiar crezi ca daca mai urmeaza inca un an sec pentru selectionate vor ramina aceeasi oameni la conducere??
+1 11 alik 26 ноября 2015 | 17:53 cati oameni sunt atatea si pareri.Pe cand eram copil nu gaseam cu prietenii unde sa jucam fotbal, langa mine erau trei stadioane si credema ca nu gaseai loc, acum peste tot e pustiu, toti stau in fata calculatorului, uite asta e problema noastra si nu strainierii...sa nu mai continuam pe tema data, pentru ca nu sunt un mare iubitor de a ma da cu parearea pe net si aici tema e despre Stoica. Si sa stii ca cei de la FMF nu isi vor pierde functiile niciodata, pentru ca acolo e mafie si nici unul din ei nu va indraznii sa faca schimbari, castiga bine si sunt multumiti, restul nu ii intereseaza. Este adevarat ca problema nu este doar in FMF, dar si in cluburi care nu cauta copii talentati prin tara.
+4 2 Veniamin 25 ноября 2015 | 20:39 cacind, mancind si dormind
0 1403 Garaba 25 ноября 2015 | 19:12 Iar cu acest "dormit la volan" cei care conduc FMF o sa-si piarda functiile,pentru ca cind selectionatele n-au rezultate nu te mai sustine nimeni.
+4 1403 Garaba 25 ноября 2015 | 19:10 Alik,anume goana dupa jucatori si antrenori straini distruge fotbalul.Toate nationalele,de la juniori pina la seniori,au impreuna citeva victorii in ultimii ani.Investitorii arunca cu bani peste stranieri care cum vin asa si pleaca,iar fotbalul nostru stagneaza si chiar regreseaza.Uite nici tu ca moldovean dispretuiesti jucatorii si antrenorii moldoveni.Totul trebuie construit din temelii,si nu invers.Iar FMF "doarme la volan",si in astfel de conditii selectionatele nostre peste citiva ani vor fi la coada clasamentelor mondiale.
+1 11 alik 25 ноября 2015 | 14:04 Garaba zi macar 10 jucatori care au fost naturalizati, cel putin eu nu consosc atat de multi jucatori naturalizati si sa pui limite la stranieri e absurd pentru campionatul nostru, sigur daca vrem ca cu timpul sa avem un fotbal curat si de buna calitate si iti zic de ce, unica sursa de venit pe care o pot avea cluburile noastre sunt cupele europene, si ca sa treci cat mai multe etape in cupele europene este nevoie de jucatori straini, cu ai nostrii nu faci treaba, Sheriff doar multumind jucatorilor straini a reusit sa ajunga in faza grupelor ligi europei...cluburile noastre nu castiga bani din publicate, din transmisie la TV, nici nu prea reusesc sa vanda jucatori, pai hai sa punem si aceasta limita de 3-4 strainieri si vom avea ehcipe de nivelul Academia si meciuri aranjate, pentru ca asta vi unica sursa de venit. Parea mea ca nu este cea mai mare problema strainieri, sigur ca de dorit sa se aduca strainieri de calitate si poate aici ar trebuii de lucrat... Cat tine de Stoica si aici ma adresez tie Ghiaghia Uzea, eu ma consider roman, am prieteni foarte buni in romania, dar pe Stoica il consider un antrenor slab, sigur asta e doar parearea maea, cum ai si tu o parere, dar lasa treaba asta cu romanofobi. Balint este peste Stoica, problema lui a fost ca nu a stat in tara, habar nu avea ce prezinta jucatorii din campionatul intern, la fel a patito si Curtianu, dar de Caras mai bine tac, doar un singur lucru stiu, daca vom cauta antrenori putin mai buni decat Caras, atunci meritam ce avem.
+3 64 Ghiaghia Uzea 24 ноября 2015 | 22:35 Stoica e un antrenor bun, orice nu ar zice invidiosii sau / si românofobii. E de calibrul lui Gabi Balint, mai mult sau mai putin. Față de acesta, avînd avantajul ca cunoaște acum foarte bine campionatul intern și pe toți jucătorii cît de cît buni pînă și din Divizia A. Și la Zimbru ar fi avut rezultate cu mult mai bune dacă ar fi avut un lot comparabil numeric și ca valoare individuală cu cel al Șerifului sau al Daciei. Per total, cred că Stoica nu va rămâne fără de job prea mult timp (nu ca Popescu sau Osipenco), chiar dacă și FMF-ul se va răzgîndi să mai încheie cu el un contract pe 2 ani, ceea ce mi se pare acum că nu ar fi deloc înțelept. Cel mai bine ar fi să mergem pe mîna lui Stoica la Națională, iar Zimbrul e o structură destul de dinamică ca să gasească soluții cu noi sponsori și antrenori străini. Cu siguranță că Zimbrul cu un buget de 10 ori mai mic ca al Șerifului ii va face concurență la titlu, dacă nu anul ăsta apoi la anul sigur.
+122 1403 Garaba 24 ноября 2015 | 21:44 Iar cind vorbim de rezultate Nationalei,desigur selectionerul are si el influenta asupra rezultatelor,dar oricum mult depinde de cluburile unde fotbalistii sint pregatiti anul imprejur.Iar la cluburile noastre ,care nu prea au nici ele mari rezultate, moldovenii de obicei "roata a cincia la caruta".Iar conducerea FMF nu face nimic pentru a impne jucatorii moldoveni cluburilor noastre,ne inpunind limite minime pentru stranieri.Avem africani pina si in echipele din sate,dar n-avem nationale.Impunerea limitelor de 3-4 stranieri concomitent in meciurile Diviziei Nationale ar creste valoareajucatorilor moldoveni,dar si numarul stranierilor naturalizati(cu cetatenie a RM).Dar conducerea FMF nu stiu de ezita in acest sens,ezitare care defapt distruge toate nationalele noastre de la U-15 pina la Nationala mare.
+8 1403 Garaba 24 ноября 2015 | 21:30 Nationala cu d-ul Stoica in cele trei meciuri,contra Rusiei,Suediei si Azerbaidjan n-a aratat mai rau ca ntionalele conduse anterior de Curtian sau Caras.Iar ce tine de Zimbru,situatia la clubul din capitala e destul de incerta.Lumea spune ca din iarna Zimbru va mai avea inca un sponsor,antrenorul va fi portughez,si nu toti fotbalistii actuali se vor regasi in lot dupa vacanta de iarna.
-2 2 Super Rezultate 24 ноября 2015 | 17:13 A aratat Rezultate formidabile la Nationala nu mai are nevoie de ZIMBRU, atrenorul asta de 2 bani...

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑