Un fost adversar al Stelei în UCL, dorit de granzii Europei. Are 15 ani şi e noua "perlă" a Norvegiei



01 августа 2014

**VIDEO** Un fost adversar al Stelei în UCL, dorit de granzii Europei. Are 15 ani şi e noua

Granzii Europei Barcelona, Manchester United, Manchester City, Juventus, PSG şi Ajax şi-au manifestat interesul pentru noua ''perlă'' a fotbalului norvegian, Martin Odegaard (15 ani), care a jucat recent cu campioana Stromsgodset Oslo, împotriva Stelei, în turul II preliminar al UEFA Champions League.

Odegaard are doar patru meciuri ca titular şi trei goluri marcate pentru formaţia din Drammen, dar a atras atenţia echipelor de top de pe continent, publicaţia Verdens Gang relatând că grupările amintite şi-au trimis emisari pentru a-l urmări pe tânărul mijlocaş ofensiv.

Hans Erik Odegaard, tatăl său, a declarat că Martin, care a petrecut timp la academiile cluburilor Manchester United şi Bayern Munchen, a fost ţinta a peste 30 de cluburi de top din Europa, până acum.

"Nu pot numi cluburile, însă au existat contacte cu noi", a explicat Odegaard senior pentru Verdens Gang.

Martin Odegaard a debutat în liga de elită în luna aprilie, într-un meci cu Alesund şi a devenit cel mai tânăr jucător din istoria ligii norvegiene - Tippeligaen. Apoi, el a devenit şi cel mai tânăr marcator din istoria campionatului, după reuşita din meciul cu Sarpsborg (4-1).

După un meci de senzaţie făcut cu Sandnes Ulf (3-1), în care a marcat un gol şi a creat alte două, au apărut şi comparaţii cu Leo Messi.

"Vrem ca Martin să crească, să se dezvolte, iar dacă începi să te gândeşti la alte lucruri de la această vârstă cred că acest progres se opreşte", a mai spus Hans Erik Odegaard.

VIDEO Ce ştie să facă tânărul Odegaard:

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑