Cine e Kamil Bilinski? A fost mai bun ca Lewandowski și a refuzat oferte bănoase cu gândul la națională



 

></p><p><strong>Kamil Bilinski</strong>, atacantul polonez transferat de Dinamo de la Zalgiris, a fost desemnat, în sezonul 2008-2009 cel mai bun tânăr fotbalist din prima ligă din Polonia, într-o perioadă în care în Liga Ekstraklasa evolua încă și <strong>Robert Lewandowski</strong>, de exemplu, cu care este de aceeași vârstă. Văzut ca o mare speranță a fotbalului polonez, Bilinski a ajuns în Lituania, unde a impresionat la Zalgiris, devenind golgheterul echipei în sezonul precedent, în care formația din Vilnius a luat titlul.</p><p>În luna noiembrie, Bilinski dezvăluia, într-un interviu acordat presei din țara sa natală, că are o ofertă de la un club important din Belgia, dar și câteva tatonări din Ucraina și Rusia. Cu toate acestea, atacantul de 25 de ani a juns la Dinamo, unde <span><a href=Stoican îl compară deja cu două legende ale clubului alb-roșu: Dănciulescu și Niculescu.

Polonezul mărturisea, în interviul amintit, că dorința sa cea mai mare este să ajungă în naționala țării sale, dar că momentan nu a fost luat în seamă de selecționer. Un transfer în România speră să-l ajute, așa cum i-a ajutat, la vremea lor, pe Golanski și Szukala, respectiv pe Celeban. De altfel, faptul că și alți polonezi au jucat sau joacă încă în România, a cântărit enorm în decizia atacantului de a veni în Liga 1. Într-un alt interviu, din 26 noiembrie, Bilinski mărturisea: ”Banii nu sunt principalul argument pentru a alege o echipă. Am avut două oferte din Azerbaidjan, ambele pe bani mulți, dar am preferat să nu le iau în considerare”.

Atacantul de 1,81 metri înălțime - care visează să joace cândva în Bundesliga - susținea că, la nivel de echipă, a câștigat tot ce-și putea dori în Lituania, dar a rămas și cu o dorință neîndeplinită. „La nivel individual, am rămas puțin nesatisfăcut de faptul că nu am ieșit golgheterul campionatului. Dar nu mă plâng, 2013 a fost un an bun. 21 de goluri și 6 assist-uri nu sunt de ici de colo”, spunea Bilinski, care a terminat sezonul cu 21 de goluri, în timp ce golgheterul ligii a avut 27 de reușite.

Vezi mai jos un video cu golurile lui Kamil Bilinski:

Sursa foto: wprost.pl

 

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑