EXCLUSIV Zicu crede că ASA poate fi campioană: ”Nu știu de ce lumea se așteaptă să clacăm”



 

**VIDEO EXCLUSIV** Zicu crede că ASA poate fi campioană: ”Nu știu de ce lumea se așteaptă să clacăm”

VIDEO ASA Târgu Mureș - FC Viitorul 6-1. Noul lider al Ligii 1 a făcut o demonstrație de forță la chiar primul meci care a urmat celui cu Steaua. Pentru Zicu și colegii săi, victoria cu trupa lui Hagi este una normală și de aceea mijlocașul nu înțelege de ce toată lumea se așteaptă ca mureșenii să clacheze pe final de sezon.

Ianis Zicu, cel care a marcat golul victoriei contra Stelei, a fost din nou printre cei mai buni fotbaliști de la ASA Târgu Mureș, fiind chiar și aproape de o nouă reușită.

Mijlocașul, în vârstă de 31 de ani, care a fost desemnat drept ”Fotbalistul lunii” aprilie, în ancheta inițiată de către Digi Sport, a avut emoții în momentul în care a primit premiul cuvenit. Chiar dacă a scăpat cupa din mână și s-a spart, Zicu nu este superstițios și crede că la finalul acestui sezon va fi campion cu ASA.

”Nu știu de ce lumea se aștepta să clacăm. Suntem jucători experimentați, cu multe trofee, și nu cred că vreun jucător simte vreun fel de presiune în acest moment”, a spus Zicu, la finalul partidei cu Viitorul.

Ianis a explicat și de ce a ajuns la gruparea ardeleană, dar și cât va mai aveolua la un nivel înalt.

”Când am venit la Petrolul, am venit cu gândul de a câștiga titlul. Mi-am dat seama în vară că nu este locul meu acolo și am decis, împreună cu cei din conducere, să reziliez contractul pe cale amiabilă, chiar dacă mai era un an.

Am fost apoi în discuție cu o echipă din Turcia, chiar era să semnez contractul, când m-a sunat Stanciu, care m-a chemat la ASA.
De când am venit, am spus că voi demonstra că sunt un fotbalist bun și pot să arăt mult mai multe decât am făcut-o în cele șase luni de la Petrolul. Am avut nevoie de două-trei luni până să încep să evoluez bine.”

Cu patru etape înainte de final, ASA Târgu Mureș a trecut de Steaua în clasament, iar titlul de campioană nu mai pare acum o Fata Morgana pentru ardeleni.

”Înainte cu cinci partide de meciul direct, mai erau opt sau nouă puncte și atunci ne-am spus că dacă vom reuși să ne apropiem la patru puncte vom încerca să câștigăm și să fim aproape de ei pentru a lupta până la finalul campionatului. Am ajuns la un punct, apoi am câștigat meciul direct”, a continuat internaționalul român.

Chiar dacă nu este un atacant, Zicu este genul de mijlocaș care are lipci la gol.

”Mai vreau să joc încă 4-5 ani la nivel înalt, pentru că am încă plăcerea de a juca fotbal, de a marca. Mi-a plăcut mereu să intru în careu, chiar dacă nu sunt un atacant. Am înscris vreo 100 de goluri și nu știu dacă sunt trei sau patru fotbaliști de profilul meu care au făcut asta. Nu sunt egoist, joc din prima și îmi place foarte tare și când dau o pasă decisivă pentru vreun coleg”, a conchis Zicu.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑