Sâmbătă se va da startul celei mai importante competiţii de ciclism-Turul Franţei



foto: mediafax.ro

Cea de-a 101-a ediţie a Turului Franţei va începe sâmbătă, în Marea Britanie. Organizatorii fac ultimele pregătiri pentru cea mai importantă competiţie de ciclism. Turul Franţei se va desfăşura în perioada 5-27 iulie.

Nu doar sportivii se pregătesc de competiţie, dar şi locuitorii din regiune. Fermierul Keite Chpman a fost de acord să-şi vopsească oile în culorile tricourilor care le îmbracă cicliştii în timpul curselor.

"M-au întrebat dacă nu mă voi supăra în cazul în care mi se vor vopsi oile. Ei au luat vopseaua și le-au colorat. A fost totul perfect, de parcă oile au făcut baie", a spus fermierul.

Turul Franţei nu va mai fi deschis de un prolog dintr-un contratimp individual sau pe echipe. Marea Buclă va începe direct cu o etapă de fond, de 190 de kilometri, între Leeds și Harrogate, care include 3 cățărări și multe drumuri înguste.

Etapa a doua va fi una şi mai dificilă. Cursa se va desfăşura pe un traseu cu 9 cățărări, dintre care una de categorie secundă. În ultimii 33 de kilometri sunt programate patru cățărări.

Primul final în ascensiune va avea loc în etapa a 10-a, la Planche des Belles Filles, celelalte patru urmând să fie la Chamrousse şi Risoul, ambele în Alpi, şi Pla d'Adet şi Hautacam, ambele în Pirinei.

Specialiştii sunt convinşi că bătălia pentru supremaţie în Marea Buclă din acest an se da va între câştigătorul din 2013, britanicul Chris Froome şi spaniolul Alberto Contador.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑