SURPRIZĂ DE PROPORŢII la Mondialul de snooker! Cine a devenit noul campion al lumii



Foto: express.co.uk

Surpriză de proporţii la Mondialul de snooker! Britanicul Stuart Bingham, în vârstă de 38 de ani, a devenit noul campion al lumii, după ce a câştigat finala cu Shaun Murphy.

Englezul Stuart Bingham l-a învins în finală pe compatriotul său Shaun Murphy cu scorul de 18-15 şi a cucerit în premieră titlul mondial.

Bingham a avut un parcurs extraordinar, eliminându-i pe rând pe Graeme Dott, pe Ronnie O’Sullivan, de cinci ori campion al lumii, şi Judd Trump, fost lider mondial.

Pentru câştigarea competiţiei, Stuart Bingham a primit un cec în valoare de 300.000 de lire sterline, în timp ce finalistul Murphy a încasat 125.000 de lire sterline.

Bingham va mai primi alte 5.000 de lire pentru cel mai mare break al turneului, 145 de puncte, realizat în meciul contra lui O’Sullivan.

Stuart Bingham are 38 de ani şi a devenit cel mai vârstnic jucător care câştigă prima dată în carieră trofeul în era modernă a snookerului. Graţie succesului de la Crucible, Bingham va urca pe locul secund în clasamentul mondial, cea mai înaltă poziţie din carieră.

Ediţia din 2015 a Campionatului Mondial a stabilit un record privind numărul de breakuri de peste 100 de puncte înregistrate, cu un total de 86.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑