Proteste violente la Bruxelles. Fermierii aruncă cu paie şi ouă în forţele de ordine



08 сентября 2015
foto: recolta.eu

Comisia Europeană a alocat 500.000.000 de euro drept subvenţii pentru agricultorii care se confruntă cu scăderea preţurilor pentru lapte şi carne de porc. Fermierilor această sumă li se pare prea mică, astfel aceştia au incendiat paie, lemne şi cauciucuri chiar în faţa sediilor mai multor instituţii comunitare de la Bruxelles. 

Fermierii spun că banii alocaţi de Comisie nu sunt suficienţi şi nu le acoperă cheltuielile. Pentru a calma mulțimea forţele de ordine au folosit tunuri cu apă.

Agricultorii au adus în cartierul european din Bruxelles peste 1.000 de tractoare și animale, dar și un sicriu în care au anunțat că se află agricultura europeană. Manifestanţii au aruncat cu paie în forţele de ordine.

O altă armă folosită de protestatari au fost ouăle.  

Mai multe străzi din zonă au fost închise, iar pe unele porţiuni de drum se circula cu dificultate.
Cel mai mulţi dintre agricultorii protestatari sunt din Belgia, Franţa, Olanda şi Germania.

Scăderea preţurilor pentru alimente este cauzată de embargoul rusesc impus țărilor europene. În luna august 2014, Moscova a sistat importul mai multor tipuri de produse din Uniunea Europeană, SUA, Canada, Australia şi Norvegia.

Decizia a venit după ce Occidentul a adoptat o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza crizei din estul Ucrainei şi anexării Crimeei.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑