Trei arbitri n-au trecut de testul Yo-Yo, care e experimentat prima oară în România



011 февраля 2014

 

**VIDEO** Trei arbitri n-au trecut de testul Yo-Yo, care e experimentat prima oară în România

Pentru prima oară în România, arbitrii din lotul național au susținut în cadrul cursului de la Brașov testul Yo-Yo, pe care îl dau cei cu ecuson FIFA și care va fi în perioada următoare introdus oficial și pentru cei care vor oficia partide în Liga 1. Trei arbitri, Teodor Crăciunescu, Marius Bocăneală și Florin Mazilu, nu au trecut de acest test, în vreme ce Istvan Kovacs a avut cele mai bune rezultate.

Testul constă în sprinturi de 20 de metri dus-întors, care trebuie realizate în zece secunde, cu pauză de 10 secunde între ele. În varianta lui oficială testul are 45 de astfel de sprinturi, la Brașov arbitrii români orpindu-se mai devreme.

Istva Kovacs crede că aceste teste arată cât de mult trebuie să se antreneze din punct de vedere fizic arbitri: "Este o testare, este pentru prima dată când dăm. Trebuie să te pregătești foarte bine ca să le iei."

Și asistenții au avut parte de noutăți în ceea ce privește testarea fizică, ei dând testul ARIET, ture alternative în față și lateral pe distanțele de 20 de metri și 12,5 metri, într-un interval de timp fix.

Testele de la Brașov se efectuează cu supervizarea fostului arbitru grec Kyros Vassaras, trimis special al UEFA.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑