Armenia-Albania 0-3. Oaspeții s-au calificat la primul lor turneu final din istorie!



011 октября 2015

**Armenia-Albania 0-3.** Oaspeții s-au calificat la primul lor turneu final din istorie!

Albanezii au terminat pe locul 2 în grupa I, în spatele Portugaliei, dar în fața naționalelor Danemarcei, Serbiei și Armeniei, calificându-se pentru prima oară în istorie la un turneu final, după victoria cu 3-0 din deplasare, de la Erevan.

Un autogol al lui Hovhannisyan i-a adus pe albanezi în avantaj după doar nouă minute de joc. Djimsiti (23) și Sadiku (76) au înscris apoi pentru o victorie categorică a naționalei pregătite de italianul De Biasi, care îi duce pe albanezi pentru prima dată la Europene, anul viitor.

Cu această victorie, Albania a acumulat 14 puncte, cu două mai mult decât Danemarca, ocupanta locului 3, și se califică direct la turneul final din 2016, din Franța.

„Când am spus că Albania poate să se califice din grupa aceasta, toți au râs de mine. Acum trei ani și jumătate, când a început aventura aceasta, le-am spus jucătorilor că trebuie să credem în noi. Dar în cele din urmă, cei care au râs la urmă sunt cei care au sărbătorit azi”, a declarat antrenorul italian al Albeniei, la finalul meciului din Armenia.

„Am avut un întreg popor alături. I-am făcut pe albanezi fericiți. Este cel mai frumos moment din viața mea”, a mai spus De Biasi.

ECHIPELE

Armenia: Kasparov - Hovhannisyan, Haroyan, Arzumanyan, Andonian - Mkhtiaryan, Yuspashyan (Ozbiliz, 46), Mkrtchyan, Ghazaryan (Poghosyan, 83) - Pizzelli, Movsisyan (Sarkisov, 59)
Antrenor: Sargis Hovsepyan

Albania: Berisha - Hysaj, Cana, Djimsiti, Aliji - Basha (Abrashi, 87), Xhaka, Memushaj (Kukeli, 73) - Roshi, Cikalleshi (Sadiku, 59), Gashi
Antrenor: Giovanni De Biasi

></p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑