Echipa secundă a «Daciei» a efectuat un antrenament lejer



011 декабря 2013
/><br /><p>Marţi, fotbaliştii «Daciei-2-Buiucani» s-au adunat pe terenul de la CSCT «Buiucani» şi au efectuat primul antrenament după o pauză de aproape jumătate de lună, în acelaşi timp au început şi pregătirile către partea a doua a sezonului din Divizia A.</p>  <p>Sesiunea de antrenament a fost condusă de Oleg Şoimu, asistentul antrenorului principal Ion Mandrâcenco, absent din cauza unor probleme de familie. Antrenamentul a fost unul lejer şi a constituit din alergări, încălziri, jocuri de patrulater şi un meci amical pe tot terenul.</p>  <p>Menţionăm, că în cadrul pregătirilor au lipsit Ion-Paul Fratea, Maxim Sevriuc şi Alexandru Bejan, care au fost convocaţi la naţionala Moldovei U-18. Reprezentativa de tineret va participa la turneul «Winter Youth Tournament», care va avea loc în Israel în perioada 15 - 20 decembrie. Adversarii «tricolorilor» vor fi Germania, Serbia şi Israel.</p>  <p>Pe lângă aceasta, s-a antrenat separat unul dintre cei mai buni marcatori ai «Daciei-2-Buiucani» din acest sezon, Adrian Apostol, care continuă recuperarea după o accidentare. Iar fundaşul Maxim Modârscă, care a lipsit de pe teren mai mult de un an şi jumătate, s-a antrenat alături de tot grupul de <img style=jucători, la fel ca şi portarul Eugen Matiughin.

- Având în vedere faptul că mult timp nu m-am antrenat, prima sesiune a decurs plăcut. Este plăcut să revin din nou la antrenamente. Sper că voi acumula forma necesară cu ajutorul acestor pregătiri. Desigur că mi-a fost dor de fotbal. Am vrut să mă recuperez cât mai repede, dar am încercat să mă abţin pentru a nu suferi o recidivă, - a menţionat Maxim Modârcă, care a revenit în lotul «Daciei-2-Buiucani».

O mică caracteristică a rezultatelor a făcut un alt fundaş a echipei secunde a «Daciei», Dan Guştiuc în vârstă de 16 ani, care a evoluat pe poziţia mai în vârstă a coechipierului.

- Prima parte a sezonului a fost una interesantă şi captivantă pentru că am avut în premieră ocazia să joc toate partidele până la final din postură de titular. Uneori a fost şi dificil, dar datorită faptului că pe teren am fost unii pentru alţii, am reuşit să îndeplinim indicaţiile antrenorului, ceea ce ne-a adus locul secund în clasamentul Diviziei A.

- În prima parte a sezonului din Divizia A ai reuşit să evoluezi atât în centrul defensivei, cât şi în rolul de mijlocaş defensiv. Pe ce poziţie te simţi mai sigur?

- Cand am început să practic fotbalul, jucam pe poziţia de fundaş central. Apoi mai târziu am început să evoluez mai înaintat, în zona mediană, pentru că era lipsă de jucător în acea poziţie. Sincer să spun, îmi este mai uşor să evoluez în centrul defensivei. Mă simt mai confortabil acolo.

- Ce aşteptări ai de la perioada de primăvară a sezonului în cea de-a doua competiţie fotbalistică ca valoare din campionatul Moldovei?

- Locul doi nu este destul pentru că vrem să ocupăm prima poziţie în clasament. Dacă vom juca la fel ca şi în primul tur şi vom evolua ca o echipă unită, atunci vom atinge obiectivul propus. Sper că ne aşteaptă partide multe şi cât mai bune.

Este de menţionat faptul că în anul 2013 «Dacia-2-Buiucani» va disputa cel puţin o partidă de verificare. În schimb, echipa secundă a «Daciei» nu va participa la turneul tradiţional de iarnă, «Cupa Sergiu Rădăuţanu».

Источник – ФК Дачия


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑