Moment istoric pentru Moldova. Mihail Sava a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Lupte



012 сентября 2014

 

Moment istoric pentru Moldova la Campionatul Mondial de Lupte. După rezultatele modeste obţine în prima zi a competiţiei din Taşkent de sportivii noştri, luptătorul moldovean Mihail Sava a reuşit să cucerească medalia de bronz în categoria de 65 de kilograme, aceasta fiind prima medalie obţinută de Moldova la un Campionat Mondial de lupte destinat seniorilor după 11 ani.

Sava l-a învins în lupta pentru medalie pe turcul Mustafa Kaya. În calificări, sportivul din ţara noastră a trecut de georgianul Malhaz Zarkua, în optimi de chinezul Haiwei Ling, iar în sferturi a fost învins de iranianul Seyed Ahmad Mohammadi.

Ultima dată, Moldova a obţinut medalii în cadrul Campionatelor Mondiale de Lupte rezervat seniorilor în 2003, la New York, când Ghenadie Tulbea a câştigat medalia de argint în categoria de 55 kg.

Anterior, în 1994, la competiţia de la Istanbul, Victor Peicov a obţinut argint în categoria de 74 kg, iar Lukman Djabrailov a cucerit aurul la categoria de 82 kg. Tot ieri, un alt luptător moldovean, Andrei Perpeliţa s-a clasat pe locul cinci la categoria de 61 de kilograme. În următoarele zile în concurs vor intra luptătorii de stil greco-roman.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑