Ferrari va avea un nou preşedinte. Luca Cordero di Montezemolo se va retrage din această funcţie



013 сентября 2014

 

Ferrari va avea un nou preşedinte din luna octombrie! Luca Cordero di Montezemolo va fi înlocuit cu Sergio Marchionne. Primul a fost preşedinte la Ferrari din 1991.

Preşedintele Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo, a anunţat că se va retrage din această funcţie la 13 octombrie. El va fi înlocuit la conducerea Scuderiei de Sergio Marchionne, care în ultimii ani a ocupat funcţia de director executiv la Fiat.

Luca de Montezemolo, în vârstă de 67 de ani, ocupă funcţia de preşedinte la Ferrari din 1991, iar plecarea sa este legată de rezultatele slabe înregistrate în ultimul timp de echipa de Formula 1, cea mai veche şi cea mai titrată din Marele Circ.

Ferrari, aflată în proprietatea Fiat, este singura echipă prezentă pe grila Formulei 1 de la ediţia inaugurală, în 1950. În palmaresul scuderiei figurează 15 titluri mondiale la piloţi şi 16 la constructori.

În ultima etapă din acest sezon, care s-a desfăşurat pe circuitul de la Monza, Ferrari a dezamăgit în faţa propriilor suporteri. În Marele Premiu al Italiei, spaniolul Fernando Alonso a abandonat în turul 29, din cauza unor probleme mecanice, în timp ce finlandezul Kimi Raikkonen a ocupat doar locul 9. În urma acestei etape, Ferrari a pierdut locul 3 în faţa lui Williams în clasamentul constructorilor.

Источник – PublikaTV


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑