În campionatul Molodvei vor evolua primii baschetbalişti americani şi un antrenor



 

În campionatul Molodvei vor evolua primii baschetbalişti americani şi un antrenor. Logan Dau, Patrik Miller şi Maik Grainder au debutat pentru „Donbaschet”, „Leova” şi „Amiral”, Chişinău. Ei au sosit în Moldova în cadrul colaborării federaţiei naţionale cu liga studenţilor din SUA.
 

Baschetbaliştii americani şi tehnicianul au sosit împreună, însă vor pleca separat. Logan Dau şi Patrik Miller vor evolua în campionatul naţional un an, iar antrenorul Maik Grainder va antrena clubul „Amiral”, Chişinău cel puţin 5 ani.

Maik Grainder, Antrenor, „Amiral”: «Înanite de a veni în Moldova nicinu ştiam că aici există baschet. Au , am vizionat unele spoturi. Principala mea sarcină este de a ridica nivelul baschetbaliştilor moldoveni. Cei mai talentaţi vor beneficia de şansa de a pleca întrun colegiu american».

Tehnicianul american Maik Grainder va conduce echipa din liga superioară creată în această vară „Amiral” din capitală. Iar cei doi baschetbalişti Patrik Miller şi Logan Dau vor evolua pentru echipele din provincie „Leova” şi „Donbaschet”. Ultima fiind dublă campioană şi deţinătoarea Cupei Moldovei.

Logan Dau, Baschetbalist, „Donbaschet”: «Este plăcut să aflăm, că suntem primii jucători americani în istoria baschetului din Moldova. Sunt foarte bucuros, că voi putea ajuta echipei mele să cucerească titlul de campioană şi eu voi deveni cel mai bun jucător al turneului. Pentru mine este o nouă provocare, o nouă posibilitate de a mă manifesta la alt nivel. Mă întristează condiţiile proaste în care se vor disputa meciurile din campionat. Complexele sportive sunt deosebit de vechi, nu se aseamănă deloc cu cele americane».

Desantul din SUA a sosit la Chişinău după negocierile cu succes între federaţia moldovenească şi liga studenţilor din SUA.
Octavian Vucol, Preşedinte, Federaţia Moldovei De Baschet: «Acum colaborăm activ cu asociaţia americană a sportului studenţesc. Suntem deschişi pentru dialog. Dorim ca în Moldova să vină specialişti americani şi jucători. Este o colaborare interesantă, în beneficiul baschetului moldovea. Cred, că va fi o experienţă interesantă în baschtul din Moldova».

Pentru aflarea baschetbaliştilor şi a tehnicanului amricani în Moldova vor fi suportate de conducătorii cluburilor autohtone.

ALEXANDRU BOTNARI, VITALIE SOBOL PENTRU COTIDIAN
 

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑