Clubul Tiraspolean a câștigat 2375000 de euro pentru participarea în cupele europene 2013



013 декабря 2013

 

Au castigat, au fost eliminati din campionat, dar s-au ales cu o suma fabuloasa de bani. Pentru participarea in Cupele Europene 2013, Sheriff Tiraspol va incasa 2 375 000 euro.

2 735 000 de euro. Atat a castigat clubul tiraspolean Sheriff, pentru participarea in cupele europene din 2013. Cea mai mare parte din ani clubul o va incasa pentru Liga Europei. In meciul de final din etapa grupelor Ligii Europei, Sheriff a invins echipa din Norvegia Tromso, dar a ramas in afara turneului. Din acest motiv, conducerea clubului si-a lut ramas bun de la tehnicianul spaniel Huan Ferrando.

Dupa ce clubul tiraspolean si-a incheiat prezenta in cupele europene, statisticienii au demarat activitatea preferata- sa numare banii incasati din prime de catre Sheriff. Din luna iunie pana in decembrie 2013, haznaua campionilor Modovei, pentru participarea in doua cele mai importante turnee, a fost suplinita cu 2 375 000 euro. Mai bine de jumatate din banii echipei, au incasat pentru pariciparea in grupe a Ligii Europei. In cele 6 meciuri, cel mai puternic club moldovean a acumulat 6 puncte. Unica victorie, viespele au sarbatorit-o in meciul de final, care nu mai influenta rezultatele. La Tiraspol, Sheriff a marcat de doua ori in poarta echipei outsider din grupa, Tromso. Ambele goluri, brazilianul Cadu si Bulgarul Isa le-au batut in debutul si finalul primei reprize, la uninterval de 32 de minute.

Miral Samarjich, Jucător FC SHERIFF: «Nu ne-a ajuns doar un pic. Dar viata, la fel si campionatul continua».

Enrique Luvannor, Jucător FC SHERIFF: «Am evoluat bine in Liga Europei. Vrem sa castigam campionatul si Cupa Moldovei, la fel sa ajungem in Liga Campionilor sau in grupele Ligii Europei».

Pentru ca nu a reusit sa scoata Sherifful in play off-ul Ligii Europei, tehnicianul clubului, Huan Ferrando aramas fara serviciu.

Huan Ferrando, Fostul Tehnician Al FC SHERIFF: «Visez sa joc in Liga Campionilor. Nu am reusit sa ajungem acolo. Dupa ce am ajuns in etapa pe grupe a Ligii Europei, am avut sarcina de a castiga biletul pentru șaisprezecimi. Dar nu am reusit nici acest lucru. Desigur, imi pare rau ca pararsesc echipa. Multumesc tuturor pentru lucru. A venit timpul sa obtin noi performante si sa realizez noi planuri».

Alte trei cluburi din Moldova au castigat in total in Europa 760 de mii de euro. Echipa Milsami a devenit mai bogata cu 390 de mii, contul bancar al Daciei a fost suplinit cu 250 de mii, iar cel al Tiraspolului i-au revenit 120 de mii de euro. Sheriff a plecat ultima in vacanta de iarna, dar cu conturile pline. De la odihna, fotbalistii vor reveni pe 11 ianuarie. Stafful tehnicienilor a planificat doua cantonamente in Turcia.


ALEXANDRU BOTNARI, PENTRU COTIDIAN
 

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑