I-a devansat pe Cristiano Ronaldo şi Wayne Rooney. Andres Iniesta a câştigat trofeul Golden Foot



014 октября 2014
Foto: sportskeeda.com

Andres Iniesta i-a învins pe Cristiano Ronaldo şi Wayne Rooney şi a câştigat trofeul Golden Foot, premiu considerat a fi Balonul de Aur pentru jucătorii de peste 29 de ani.

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de El Clasico, primul duel dintre Barcelona şi Real Madrid a fost câştigat de catalani. Andres Iniesta a devenit primul fotbalist al Barcei care a cucerit prestigiosul trofeu Golden Foot. Lista finală a candidaţilor a fost aleasă de un grup de jurnalişti, iar trofeul a fost acordat prin voturile fanilor.

Iniesta i-a devansat pe Cristiano Ronaldo, Manuel Neuer, Wayne Rooney sau Frank Ribery. La ceremonia de la Monaco au mai fost premiaţi legenda fotbalului african, Roger Milla, sau Antonin Panenka.

"Emoţiile mă copleşesc. Este o plăcere enormă. Aş fi vrut ca şi ceilalţi foşti coechipieri de-ai mei să fie aici cu mine. Jean Petit, Ettori, Courbis, Nogues şi mulţi alţii, dar, din păcate, nu sunt aici. Eu îi reprezint. Este o mare plăcere pentru mine să revin la Monaco", a zis fostul jucător de fotbal Roger Milla.

"Fără îndoială, sunt fericit. Înseamnă mult pentru mine să fiu aici la Monaco şi să fiu premiat cu titlul de cel mai bun fotbalist aici în cadrul galei Golden Foot", a declarat ex-fotbalistul Antonin Panenka.

Golden Foot este un premiu care poate fi cucerit de un jucător doar de două ori, iar copia piciorului său este inclusă pe Aleea Campionilor din Monaco. Trofeul se acordă din anul 2003 şi a fost câştigat anterior de Roberto Baggio, Andrei Şevcenko, Ronaldo, Ronaldinho, Didier Drogba sau Zlatan Ibrahimovic.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑