Danke Deutschland, gracias Argentina! Germania şi-a redobândit "coroana" de regină a lumii, în faţa unui adversar care a învăţat din lecţia Braziliei



 

Messi şi compania au jucat pragmatic, dar prea visători la seria penalty-urile care au îngenunchiat Olanda. Şi poate le-ar fi reuşit, dacă nemţii, nu l-ar fi "inventat" la timp pe Gotze: puştiul care a înscris golul aşteptat de o întreagă naţiune de aproape un sfert de secol.

Finala de pe Maracana a fost mai echilibrată decât s-ar fi aşteptat milioane de microbişti.
"Panzerele" au risipit suspansul abia în prelungiri, la capătul unui meci în care au trăit periculos, în câteva rânduri, cu o naţională care a dat totul pe teren, mai puţin... golul trumfului. Eroul nemţilor a fost Mario Gotze care scris istorie în minutul 113 şi a adus "Mannschaft"-ului trofeul râvnit de 24 de ani.

Miza colosală s-a simţit la fiecare atingere de balon, în orice ciocnire involuntară, sau în faulturile comise premiditat, dar cu maximă discreţie. Prima victimă a fost Higuain, doborât de portarul Neuer cu un genunchi în plină figură. A venit şi rândul veteranului Schweinsteiger, care a părăsit terenul cu faţa însângerată după un pumn venit de la Aguerro.

Germania a devenit prima naţională europeană care îşi trece în vitrină o cupă mondială, pe continentul sud-american. Manuel Neuer a fost desemnat cel mai bun goalkeeper al turneului din Brazilia, iar marele Messi... mic şi aproape invizibil în finală, a fost premiat cu titlul de cel mai bun jucător al campionatului. "Nemeritat", titrează majoritatea publicaţiilor sportive din lume. Succesul panzerelor însă, şterge orice urmă de controversă. Ecoul victoriei s-a răspândit cu viteza "televiziunii" în toate colţurile lumii, inclusiv în inima Moldovei.

Punct şi de la capăt...
Patru ani ne mai despart de următorul Campionat Mondial, găzduit de Rusia. Cine ştie, poate vom fi martorii unei noi "reveniri de orgoliu", sau fotbalul va inventa o nouă "REGINĂ"... nebănuită..

Источник – Canal 3


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑