SCANDAL! Cea mai bună tenismenă din Moldova, exclusă din echipa de FED-Cup



Scandal în tenisul moldovenesc! Anastasia Vdovenco a declarat că a fost exclusă din echipa de FED-Cup fără a i se oferi vreo explicaţie. De partea cealaltă, oficialii forului național de resort au anunţat că tenismenă nu a fost exclusă, iar decizia de a nu o include în lot a fost - nici mai mult, nici mai puțin - bine gândită şi argumentată.

Federaţia Moldovenească de Tenis a anunţat recent lotul pentru meciurile din grupa a 3-a valorică a FED Cup. Pe listă nu se regăseşte Anastasia Vdovenco, cea mai bună tenismenă din Moldova în ultimii patru ani!

"Sincer, nu ştiu, dar acolo e familia Helbet, tatăl care este vicepreşedintele Federaţiei şi fiica sa, care e tenismenă. Probabil că vor să o promoveze pe Helbet să joace la un nivel superior. Iniţial mi s-a propus, iar ulterior nimeni nu m-a anunţat că nu mai e nevoie de mine şi am aflat prin terțe persoane, prin intermediari. Ca să fiu sinceră, nu cunosc care este adevăratul motiv. Cu Marina Tauber nu am vorbit şi nu vrea să fac asta. Nu voi încerca să vorbesc pentru că iniţial mi s-a propus să joc. În continuare nu voi iniția niciun fel de discuţii până când ea însăși nu va dori să vorbească", a declarat tenismena Anastasia Vdovenco. 

Într-un comunicat publicat pe site-ul federaţiei naționale de profil, preşedinta Marina Tauber a declarat că decizia în cauză ar fi una bine gândită şi argumentată, fără a menţiona însă motivele sau argumentele.

"Speculaţiile pe tema "Anastasia Vdovenco a fost exclusă din echipa naţională" nu pot fi înţelese de către mine. Nimeni nu a exclus-o pe Anastasia Vdovenco din naţionala Moldovei şi nici atitudinea FTM faţă de ea nu s-a schimbat. Decizia de a nu o include pe Anastasia în componenţa naţionalei din acest an a fost bine gândită şi argumentată. Totuşi, trebuie să vedem şi partea pozitivă a lucrurilor. Situaţia creată reprezintă o şansă pentru tinerele talente", se arată în comunicatul de presă.

După acest scandal, din solidaritate cu Anastasia Vdovenco sau nu, realitatea este că cea mai bine-clasată tenismenă moldoveancă în ierahia mondială, Alexandra Perper, a refuzat să mai evolueze pentru Moldova.

Federaţia națională de profil anunţase în cursul zilei de marți că din lotul pentru FED Cup vor face parte Daniela Ciobanu, Iulia Helbet, Alexandra Zaicenco și Vitalia Stamat.

Moldova va juca în grupa a 3-a valorică din zona euro-africană a FED Cup în perioada 11-16 aprilie. Meciurile vor avea loc în Muntenegru.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑