Cursuri tehnice pentru antrenorii de pentathlon modern



016 октября 2013

 height=Pentatlon modern: O “combinație” de sportiri, care nu este la îndemina oricui.

 

Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova cu susținerea Solidaritatății Olimpice desfășoara in aceste zile un curs tehnic la pentathlon modern cu participarea antrenorilor si specialiștilor de la Federația națională de profil. Asemenea cursuri au mai fost organizate de CNO pentru antrenorii federațiilor de hipism, tenis, canotaj și lupte.

 

Invitatul evenimentului este un expert afirmat pe plan mondial, Boris Lijin din orasul Minsk, antrenor emerit al Republicii Belarus, cu un impunator stagiu de activitate de 40 de ani, perioada, în care au fost educați numeroși campioni Europeni si Mondiali.

 

Sarcina principală a cursului este familiarizarea cu noul regulament al pentatlonului modern. In conformitate cu cerințele CIO față de probele olimpice, a fost aprobat un nou regulament, care presupune modificări principiale in desfășurarea competițiilor rezervate “ cavalerilor” celor cinci calități. Spre deosebire de Jocurile Olimpice precedente, turneul olimpic la pentathlon modern se va desfășura pe durata unei singure zile, iar in  concursul de tir s-a renunțat la pistolul cu aer comprimat in favoarea pistolului cu lazer.

 height=

 height=

 

E cazul să amintim faptul, că pentatlonul modern are frumoase tradiții in Republica Moldova, fiind practicat peste 35 de ani. In aceasta perioadă pentatloniștii moldoveni au obținut succese  notorii la competițiile din cadrul fostei URSS și pe arena internațională de concurs. Sportivii moldoveni au fost campioni mondiali, campioni ai Uniunii Sovietice, premianţi ai competiţiilor mondiale si europene.



ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑