Prezentarea adversarului: «Ujpest» (Budapesta, Ungaria)



017 февраля 2014
/><br /><p>Sâmbătă, 15 februarie, «Dacia» va juca în Turcia cu echipa ungară «Ujpest» Budapesta. Această confruntare va fi a 6-a pentru echipa chişinăuiană pe coasta mediteraneană.</p>  <p><strong class=Istorie

«Ujpest» - unul dintre cele mai vechi cluburi din lume, fondat în anul 1885. A fost denumit după numele oraşului, care din anul 1950 a devenit unul din raioanele oraşului Budapesta. «Ujpest» este de 20 de ori campioană a Ungariei (ultima dată în sezonul 1997/98), de 8 ori a cucerit Cupa ţării (2002), are două Supercupe. Pe lângă toate astea, de 21 de ori a câştigat medaliile de argint şi de 19 ori medaliile de bronz, de 6 ori a fost finalistă în Cupă. Cel mai recent succes al celor de la «Ujpest» este locul secund ocupat în anul 2009. Echipa a disputat 165 de meciuri în cupele europene şi a fost finalista Cupei UEFA (1969), semifinalistă a Cupei Campionilor Europeni (1974) şi a evoluat înCupa Cupelor UEFA (1962).

În sezonul precedent «Ujpest» a ocupat locul 9 în campionatul Ungariei. În actualul sezon, după 17 etape disputate, echipa se situează pe locul 10 (5 victorii, 6 remize şi 6 înfrângeri, diferenţa de goluri marcate şi primite 30-31).

Confruntarea antrenorilor balcanici

Antrenorul principal al echipei ungare este tehnicanul sârb Nebojsa Vignjevic. Antrenorul în vârstă de 46 de ani a stat pe banca tehnică a echipei «Vojvodina» Novi Sad în sezonul 2012/2013, alături de care a cucerit medaliile de bronz în campionatul Serbiei. Reamintim că în acelaşi timp la «Vojvodina» lucra şi actualul antrenor al «Daciei», Dejan Vukicevic.

Cantonamentul din Turcia

Întâlnirea cu «Dacia» Chişinău va fi ultima pentru echipa ungară în cantonamentul din Turcia. În pauza de iarnă clubul din Budapesta a disputat trei meciuri de verificare:

Ujpest - Brondby (Danemarca) 1:3

Ujpest - Rapid (Bucureşti) 0:1

Ujpest - Ordabasî (Kazahstan) 2:2 

Источник – ФК Дачия


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев

Новости

Loading...
Наверх ↑