Sportivi din Moldova, România, Ucraina şi Belarus se bat pentru medalii la turneul internaţional de scrimă



 

Turneu spectaculos la Chişinău! Sportivi din Moldova, România, Ucraina şi Belarus se bat pentru medalii la turneul internaţional de scrimă. Ţara noastră organiează pentru al doilea an consecutiv această competiţie.

Cei aproximativ 80 de sportivi cu vârsta de până la 17 ani au scopuri diferite la acest turneu. Unii vor să câştige un nou trofeu, iar alţii spun că au ajuns să practice scrima aproape întâmplător şi vor să obţină succese mari în acest gen de sport.

"Am câştigat şi anul trecut acest turneu. Sunt obişnuit cu frecvenţa de aici, cu asalturile, cu concurenţa şi as vrea să înving şi în acest an", a declarat sportivul din România Cristian-Emanuel Canescu.

"Este un gen de sport frumos care mi-a plăcut şi îl practic deja de 7 ani. MUSCA M-am uitat la televizor şi mi-a plăcut acest sport", a spus sportivul din Moldova Mihai Barbunţa.

Conducerea Federaţiei de profil din Moldova susţine că scrima continuă să se dezvolte în ţara noastră. "Ne străduim ca scrima să fie un gen de sport dezvoltat. Noi facem tot posibilul pentru scrima din Moldova", a menţionat preşedinte FM de scrimă, Olga Cojocari.

Scrima este un gen de sport olimpic, iar Moldova participă la turnee internaţionale doar cu selecţionatele de cadeţi şi juniori. Următoarea competiţie la care vor participa sportivii moldoveni este campionatul mondial din Bulgaria. Turneul va avea loc în luna aprilie.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑