Barça marchează momentul retragerii lui Abidal. Cele mai frumoase clipe ale francezului în blaugrana



019 декабря 2014

 

Barça marchează momentul retragerii lui Abidal. **VIDEO** Cele mai frumoase clipe ale francezului în blaugrana

Francezul Eric Abidal și-a anunțat, vineri, retragerea din activitatea fotbalistică, la vârsta de 35 de ani și la distanță de doi ani și jumătate de la transplantul de ficat suferit înainte de plecarea de la Barcelona.

În ziua anunțului făcut de fostul fundaș stânga, clubul catalan a postat pe site-ul oficial un videoclip cu cele mai importante momente petrecute de Abidal în tricoul blaugrana.

"Sunt bucuros și trist, în același timp. Am luat decizia de a pune punct carierei. Este vorba de motive personale. De acum, vreau să mă relaxez și să mă bucur de timpul petrecut cu familia și prietenii. Am primit oferte de la Barcelona și Olympiakos, dar am nevoie de timp pentru a mă gândi și a alege ce e mai bine pentru oamenii pe care îi iubesc.", a declarat Eric Abidal, la conferința de presă prin care și-a anunțat retragerea din cariera de fotbalist.

"Fotbalul a fost o modalitate de a uita de boală. Obiectivul meu a fost să revin în activitate. Emoțional, revenirea în fotbal a fost pe picior de egalitate sau chiar mai sus decât câștigarea unui titlu.", a mai spus francezul.

Eric Abidal şi-a început cariera în urmă cu 15 ani, la AS Lyon-Duchere. A mai jucat, de-a lungul carierei, la formaţiile AS Monaco, OSC Lille, Olympique Lyon, FC Barcelona şi Olympiakos. Are 67 de selecții și în prima reprezentativă a Franţei în perioada 2004-2013 (67 de meciuri) și a terminat pe locul al doilea la Cupa Mondială din 2006.

Abidal are posibilitatea să revină la Barcelona, care i-a propus să accepte un post în organigrama clubului, după ce va agăța ghetele în cui.

Dacă va accepta oferta catalanilor, funcția fostului fundaș francez va fi cea de director sportiv la întreaga filială de 11 școli de fotbal deschise în toată lumea. Va trebui să mențină o unitate în ceea ce înseamnă atmosfera de dezvoltare și de performanță similare cele existente la clubul-mamă, fiind un adevărat ambasador al Barcelonei.

6 sezoane a petrecut Eric Abidal la FC Barcelona (2007-2013), timp în care a jucat în 125 de meciuri.

15 trofee a cucerit Eric Abidal la FC Barcelona: 4 titluri în La Liga (2009, 2010, 2011, 2013), două Cupe ale Spaniei (2009, 2012), 3 Supercupe ale Spaniei (2009, 2010, 2011), de două ori UEFA Champions League (2009, 2011), două Supercupe ale Europei (2009, 2011) și două Campionate Mondiale ale Cluburilor (2009, 2011).

67 de meciuri are Abidal în echipa națională a Franței, alături de care a fost vicecampion mondial în 2006.

 


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑