Un fundaș legendar la Dinamo laudă golul doi marcat de Marc, cu ASA: “Nu e ușor să dai acolo!”



020 октября 2015

 

**VIDEO** Un fundaș legendar la Dinamo laudă golul doi marcat de Marc, cu ASA: “Nu e ușor să dai acolo!”

Andrei Marc e omul momentului la Dinamo. Fundașul a reușit primele două goluri în alb și roșu, în victoria, 2-1 cu ASA, și a stârnit admirația lui Gică Mihali, fundașul de fier al câinilor din anii ‘90. Digi Sport i-a pus față în față pe cei doi. Haideți să vedem ce a ieșit.

"Când nu marchează atacanții, ne ajută fundașii!", spunea Mircea Rednic după victoria cu ASA Târgu Mureș, decisă de dubla lui Andrei Marc. La Dinamo, au fost mereu apărători care s-au remarcat și în careul advers, iar Digi Sport l-a pus pe Marc față în față cu unul dintre ei: Gică Mihali.

Două campionate, două Cupe și prezența la Mondialul din ‘94 sunt reperele carierei jucătorului care a evoluat și în Ligue 1, pentru Guingamp. Mihali a reuşit să marcheze de 19 ori în campionatul românesc, iar cele mai multe goluri le-a avut în tricoul alb-roșu.

“Să știți că n-am marcat de la început. De exemplu, la Scornicești, m-am chinuit vreo 4 ani să marchez și n-am putut. Când am ajuns aici, am început și eu să dau goluri. Și nu e ușor.”, a spus Mihali, într-un interviu exclusiv pentru Digi Sport. Întrebat ce crede despre actualii fundași centrali ai lui Dinamo, acesta a răspuns: “Stau foarte bine, uitați-vă, avem aici un exemplu, e lângă mine. Un băiat tânăr. Să vii din provincie la o echipă cu pretenții din București, nu e ușor. Dar văd că este foarte serios și asta contează. Îl ajută mult talia și sper să marcheze și de acum încolo. Primul gol a fost de inspirație mai mult, dar al doilea gol mi-a placut foarte mult, nu e ușor să dai acolo.”

VIDEO GOLUL DOI MARCAT DE MARC CU CFR

În vârstă de 50 de ani, Gică Mihali a fost adversarul lui Ovidiu Marc, tatăl actualului fundaş de la Dinamo, care a jucat timp de 13 sezoane pentru Ceahlăul Piatra Neamţ. “Nu prea mă asemăn eu cu tata la fotbal, la calități, dar mi-a zis înainte de meci că o să dau gol!”, spune fundațul dinamovist.

Gică Mihali a participat alături de Generaţia de Aur la turneele finale din 1994 şi 1996 şi ştie cât de mult te poate ajuta o astfel de competitie în cariera de fotbalist: “Foarte mult, în primul rând pe plan personal. Gândește-te că acolo e o expunere și te ajută după aia.”

Andrei Marc rămâne cu picioarele pe pământ după primele reușite pentru echipa lui Rednic: “Nu mă gândesc să ajung să joc la Euro, vreau să-mi fac treaba bine și să prind o acțiune a lotului și să demonstrez că pe viitor, nu neaapărat la Europene, merit să fac parte din echipa națională.”

Ajuns la 22 de ani, Andrei Marc a jucat de 4 ori pentru echipa națională de tineret a României.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑