Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Portugaliei



Cristiano Ronaldo și-a calificat reprezentativa de unul singur la Cupa Mondială, după partida excelentă făcută la Stockholm. 

Lusitanul a marcat toate cele 3 goluri ale Portugaliei în returul barajului pentru CM, disputat marți seara, pe terenul Suediei. După performanța înregistrată pe "Friends Arena", CR7 a ajuns la 47 de goluri naționala țării sale și l-a egalat pe recordmanul all-time, Pedro Pauleta. 

Totuși, Ronaldo a bifat deja 109 meciuri pentru prima reprezentativă, în timp ce Pauleta a înscris un număr egal de goluri în 88 de confruntări.

Unul dintre principalii pretendenți la Balonul de Aur are cifre extraordinare în 2013: prin hattrick-ul din Suedia, Cristiano a strâns 66 de goluri în acest an, în 55 de partide disputate atât pentru Real Madrid, cât și pentru selecționata lusitană. 

De asemenea, este abia a doua oară în carieră când CR7 reușește o triplă pentru reprezentativa țării sale - precedenta "ispravă" de acest gen datează tot din 2013, într-o confruntare de pe terenul Irlandei de Nord (victorie cu 4-2). 

În condițiile în care Real Madrid mai are de disputat 8 meciuri în acest an, iar naționala Portugaliei și-a încheiat întrecerile din 2013, CR7 poate fi sigur de un lucru - va fi primul an din carieră pe care îl va încheia cu o medie de peste un gol per meci. 

2011 - 60 de meciuri / 60 de goluri

2012 - 71 de meciuri / 63 de goluri 

2013 - 55 de meciuri / 66 de goluri (în desfășurare)

VEZI AICI CELE 3 GOLURI MARCATE DE CR7 ÎN PARTIDA CU SUEDIA

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑