Europenii au dominat ultimele două curse din competiţia IndyCar



 

Europenii au dominat ultimele două curse din IndyCar. Francezul Sebastian Bourdais a câștigat etapa a 13-a, în timp ce britanicul Mike Conway a venit primul la finişul etapei a 14-a. Ambele curse s-au desfăşurat în aceeaşi zi, în oraşul canadian Toronto.

Prima cursă de la Toronto a fost marcată de un accident, în care au fost implicaţi fostul pilot de Formula 1, brazilianul Juan Pablo Montoya şi rusul Mihail Alioşin. Chiar dacă maşina lui Montoya a trecut pe deasupra capului său, Alioşin nu a avut de suferit, însă ambii piloţi au fost nevoiţi să abandoneze.

Primul la finiş a ajuns francezul Sebastian Bourdais, care a devenit al nouălea câștigător diferit din 2014. Bourdais nu a mai câştigat în cursele cu monoposturi din 2007 şi a fost urmat la finiş de Helio Castroneves și Tony Kanaan.

La doar câteva ore a avut loc o nouă cursă, în care s-a impus britanicul Mike Conway. Fostul pilot de teste al echipelor Honda și Brawn din Formula 1 a obţinut a doua victorie din carieră -  ambele reuşite în acest sezon. În spatele său s-au clasat acelaşi Tony Kanaan și Will Power.

În clasamentul general, lider a rămas Helio Castroneves, care  a fost abia al 12-lea în etapa a doua de la Toronto. Brazilianul are 533 de puncte, fiind urmat de australianul Will Power, cu 550 de puncte, şi americanul Ryan Hunter-Reay, care are 464 puncte. Campionul de anul trecut, Scott Dixon, se află pe locul şase, având un singur podium reuşit în cele 14 etape.

Toronto este singurul oraş din IndyCar în care se desfăşoară două etape în aceeaşi zi. Următoarea rundă va avea loc pe 3 august, la Lexington, Ohio.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑